„Zlatne ruke“ obučavaju žene u Bačkoj Palanci

1362

BAČKA PALANKA: U prvoj fazi Projekta „Moje osnovno pravo – pravo na normalan život“ u Bačkoj Palanci završena je praktična obuka žena u okviru upotrebno vrednih zanimnja kao što su: krojenje, šivenje, manikiranje, frizerska delatnost, izrada nakita, a radilo se sa desetak žena.


Ovaj projekat je namenjen, kaže njegov idejni tvorac profesor Slavica Jovanov, ženama iz različitih socijalnih miljea. Reč je o ženama koje su bile žrtve porodičnog nasilja, ili samohrane majke, Romkinje, ili žene iz ruralnih sredina. Cilj je da se poboljša njihov društveni položaj, a da one postanu ekonomski stabilnije i samopouzdanije.

Sa njima su radile članice Udruženja žena „Zlatne ruke“ u Bačkoj Palanci Anica Mučalović i Slavica Jerković. Sve aktivnosti su obavljene u prostorijama Udruženja, a kruna prve etape je planirana izložba radova korisnica projekta. Nosilac ovog projekta je firma „Ema Kuoshi“, a nosioci ovog posla kažu da je interesovanje veliko i da će se on vremenski produžavati. Jer, želja je da što više žena dobije priliku za smisleniji život, zapošljavanje i samopoštovanje.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here