Bač: Bivšem igraču Partizana opljačkali dva miliona

3200
foto: S. Župljanin

Nekadašnji prvotimac Hajduka i Partizana, Aleksandar Davidov doživeo je veliku neprijatnost, o čemu je govorio za Sportski žurnal. U Baču gde živi, opljačkana mu je menjačnica.


 

– „Za nevericu je da se nešto ovako dogodi u periodu borbe za zdravlje, za živote ljudi. Desilo se u vreme policijskog časa i kad je, u pet ujutru, zazvonio telefon, nije mi bilo svejedno. Na sigurnosnim kamerama se sve videlo, automobilom su išli u rikverc, razbili staklo i ušli u lokal. Uništili su unutrašnjost i izneli sef, kao u akcionim filmovima. Brzo su i uhvaćeni, a sef nisu stigli da otvore. Jedan od njih je iz Bača, malo je mesto i ljudi se znaju. Bio mi je njegov otac, šta čovek da radi. Ne mogu da verujem, u vreme vanrednog stanja, strašno.“kaže Aleksandar Davidov za Sportski Žurnal.

U okviru lokala, menjačnica je jedan deo, drugi je knjižara.

„Supruga Vanja je želela knjižaru, ona to sve vodi. Zadužen sam za drugi posao, avgusta prošle godine otvorio sam fitnes centar. Taman se dobro uhodalo, lepo krenulo i pojavi se virus. Sve je zatvoreno, i mora, zdravlje je najpreče. Treba da se čuvamo, da brinemo o porodicama i najbližima, tako ćemo pomoći i drugima. Sve što stručnjaci govore, mere što država donese, treba da ispunimo do kraja. Ovo su ozbiljne stvari, potrebni su disciplina, odgovornost i solidarnost.“

„Prošlog leta hteo sam da karijeru završim u Deronjama, odakle sam  krenuo u fudbalski svet. Mislio sam da odigram, sa prijateljima, rekreativno. Tokom zime pozvali su me iz šajkaškog Borca da pomognem da se, iz vojvođanskog „Juga“, plasiraju u srpskoligaško društvo. Video sam, kroz razgovor, da je klub dobro organizovan i priča ozbiljna. Prihvatio sam i nisam pogrešio. LJudi, uslovi, trener Branko Savić, saigrači, sve je za više od četvrtog ranga.“ – zaključuje Davidov svoju izjavu za Sportski Žurnal.

Aleksandar Davidov rođen je 7. oktobra 1983. godine i njegovi nekadašnji saigrači iz elite, nisu više aktivni na fudbalskom pravougaoniku. Kao dečak počeo je da  juri za loptom, u rodnim Deronjama, a 1998. otišao je u Hajduk. Nanizao je 11 sezona, prošao sve selekcije i postao fudbalska ikona Kuljana.

U Partizanu je igrao 18 meseci, potom četiri sezone u Izraelu, pola godine u Grčkoj i, po povratku, bio je prvotimac ČSK Pivare i TSC-a po godinu dana, da bi, poslednje dve, proveo u Hajduku. Igrao je za reprezentaciju Srbije na prijateljskom meču u Japanu (2010), a pre toga bio je član omladinske i mlade selekcije SCG.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here