Bačkopalančanin Miloš Ilić (18) je jedan od šest uhapšenih Srba na Zakintosu

12833

Otac Miloša, jednog od momaka koji su uhapšeni na Zakintosu: Njegov otac plače i moli za pomoć, jer mu sin nije kriv ni za šta!

– Državo, molim te pomozi toj deci – bila je prva rečenica koju nam je kroz jecaj, grcanje i teške suze u telefonskom intervjuu rekao Ranko Ilić, otac Miloša Ilića (18) jednog od uhapšenih momaka na Zakintosu.

Miloš Ilić (18)
Šestorica naših momaka uhapšeno je u petak, nakon što je na grčkom ostrvu na Zakintosu na smrt prebijen Bakari Henderson (22). Do ubistva je došlo nakon sukoba dve grupe mladića u klubu.

– Situacija je jako teška – nastavlja otac Ranko dok guta suze i dodaje – ovde se dešava nešto veoma čudno. Hoće da nam podvale, verujte nam!

 

Ranko Ilić je trenutno na Zakintosu sa roditeljima ostalih uhapšenih naših momaka. Svi u glas apeluju i mole za pomoć.

Otac Ranko Ilić

– Zna se ko je ubica, zna se ko je to uradio. Oni su u bekstvu, nego vlasti ovde štite svoje. U Grčkoj kada vas osude za ubistvo, dobijate doživotnu robiju. Hoće da podvale našim momcima, da bi delili robiju, da bi delili kaznu, da izađu ranije ovi što stvarno jesu krivi – kaže otac dok uzima vazduh i jeca.

– Ova pisanja da ih je posetio počasni konzul, pa to je katastrofa… Pa taj čovek je samo ušao u kancelariju, obrisao mokre ruke od majicu i rekao im da vide šta će, da zovu advokate, jer on mora da žuri na trajekt – kaže Ranko Ilić iz Bačke Palanke i dodaje da mu je naš konzul Milan Vukosavljević rekao da pogleda spisak advokata.

Foto: Facebook/Bakari Henderson

– Ljudi moji, pa to nije normalno. Naš konzul Milan Vukosavljević je rekao da vidimo spisak advokata! Hoće da nam podvale, da uvale krivicu… Pa ovo su deca… (plač)… Pa nisu oni krivi… Pa ovde se sve zna, zna se ko je kriv! Štite ih! Ovo je teška nepravda – kaže Ranko Ilić.

Pogledaj VIDEO: Objavljen snimak tuče u kojoj je ubijen Amerikanac na Zakintosu

Pogledaj: Ranko Ilić: Naša deca nisu kriva! Smestili su im na Zakintosu!

Pogledaj: Koji je plan advokata uhapšenih Srba sa Zakintosa?

Ističe da niko neće da im pomogne.

– Niko neće da nam pomogne. Ja ovde imam ljude koji već 20 godina žive na Zakintosu, oni nam pomažu. Svi roditelji su sa mnom. Još jednom molimo, državo, pomozi! – kaže otac za kraj.

 

7 Kоментара

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here