Bez pritvora za mladića iz Bača za paljenje automobila u Stražilovskoj

Na to rešenje će tužilaštvo uložiti žalbu u propisanom roku

854
Foto: Dnevnik

NOVI SAD: Dvadesetšestogodišnji M. R. (26) iz Bača, koji se sumnjiči za paljenje dva automobila u Stražilovskoj ulici u Novom Sadu, saslušan je u novosadskom Osnovnom javnom tužilaštvu, koje je podnelo Osnovnom sudu u Novom Sadu predlog za određivanje pritvora u trajanju od 30 dana, koji je odbijen i izrečena mu je mera zabrane napuštanja boravišta.


Kako su za „Dnevnik“ potvrdili u Osnovnom sudu u Novom Sadu, predlog Osnovnog javnog tužilaštva za određivanje pritvora protiv osumnjičenog M. R. zbog krivičnog dela teško delo protiv opšte sigurnosti u vezi sa krivičnim delom izazivanje opšte opasnosti, odbijen je rešenjem sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Novom Sadu, te je osumnjičenom izrečena mera zabrane napuštanja boravišta uz obavezno javljanje svakih petnaest dana nadležnoj policijskoj stanici.

– Predlog tužilaštva za određivanje pritvora podnet je zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva osumnjičenog. Sud je ovakvu odluku doneo smatrajući da se izricanjem ovakve mere može ostvariti nesmetano vođenje krivičnog postupka, a detaljno obrazloženje je doneto u rešenju koje je uručeno strankama u postupku, na koje isti imaju pravo žalbe u zakonskom roku krivičnom vanpretresnom veću ovog suda – pojašnjava za naš list portparol Osnovnog suda u Novom Sadu Svjetlana Radovanović.

Kako “Dnevnik” nezvanično saznaje, na to rešenje će tužilaštvo uložiti žalbu u propisanom roku.

Podsetimo, intenzivnim operativnim radom, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu rasvetlili su krivično delo izazivanje opšte opasnosti i uhapsili osumnjičenog M. R. iz Bača. Kako su naveli u PU Novi Sad, sumnja se da je on 7. oktobra izazvao požar na dva automobila, parkirana u Stražilovskoj ulici, tako što ih je, prethodno, polio zapaljivom tečnošću.

Kao što smo već pisali, u noći između 6. i 7. oktobra, zapaljena su dva automobila, marke bmw X5 i mercedes A klase, koja su se nalazila na parkingu u Stražilovskoj ulici ispred broja 33. Vozila pripadaju porodici U. J. (23), koja je bila u emotivnoj vezi s Slobodanom Milutinovićem Snajperom (37) koji se tereti za njenu otmicu, zbog čega je uhapšen i nalazi se u pritvoru, koji mu polednji put produžen do 18. novembra.

Sam čin paljenja luksuznih automobila zabeležile su obližnje kamere. Na snimku se vidi muškarac koji se krije u ulazu zgrade, a potom kako ide ka automobilima. On u ruci nosi flašu, a na glavi ima kapuljaču i u trenutku kada prilazi vozilima poliva ih, verovatno, benzinom. Nakon što su oba automobila počela da gore, nepoznati muškarac, kojem je vatra zahvatila jednu nogu, beži s lica mesta.

Porodica kojoj pripadaju automobili živi u obližnjoj zgradi, a skupocena vozila bila su parkirana na zakupljenim mestima.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here