Četvorici 33 i po godine zatvora za tonu droge u Obrovcu

6083
Foto: MUP

Specijalni sud u Beogradu izrekao je juče presudu četvorici optuženih u vezi sa slučajem „cisterne marihuane”, zaplenjene 2017. godine u selu Obrovac, oglasio ih krivim i osudio na ukupno 33 i po godine zatvora.


Posle ponovljenog prvostepenog suđenja, ponovo su po optužbama za krivično delo neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga osuđeni: na kaznu od 11 godina zatvora Dragan Glišić (52), označen kao organizator grupe, na osam i po godina zatvora Dragan Popović (40), dok su na po sedam godina zatvora osuđeni Predrag Isidorović (29) i Vladimir Kesić (39).

 

Specijalni sud je i novom presudom, posle ponovljenog suđenja, osudio optužene na kazne zatvora u istom trajanju kao i posle prvog suđenja, presudom od 16. novembra 2018. godine, koja je potom ukinuta odlukom Apelacionog suda u Beogradu.

U martu 2017. godine iz MUP-a Srbije je saopšteno da je policija u selu Obrovac, kod Bačke Palanke, u jednom magacinskom prostoru prilikom pretresa tamo zatečene cisterne, pronašla u njoj, u posebno izgrađenim bunkerima, sakrivenu oko tonu marihuane. Istražni organi su tada izneli sumnje da je droga bila namenjena za krijumčarenje na tržište Zapadne Evrope, te da se tolika velika količina marihuane procenjuje na čak oko četiri miliona evra.


Pogledaj: Izgorela kuća u Bačkoj Palanci

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here