Dečak povređen u požaru u Odžacima nalazi se u teškom stanju

305
Фото: Илустрација/Canva

Trinaestogodišnji S. G. iz Odžaka, koji je u petak uveče, ložeći peć, zadobio opekotine i otrovao se dimom, nalazi se na lečenju u Dečijoj bolnici u Novom Sadu i njegovo stanje je teško.


„S. G. je teškog opšteg stanja i u životnoj je opasnosti. On je zbrinut na Odeljenju intenzivne terapije, gde je priključen na mehaničku ventilaciju. Velike i teške opekotine, koje je zadobio u požaru, redovno se previjaju“, izjavio je u nedelju, za „Novosti“, dežurni lekar Dejan Dimitrijević.

Dr Dimitrijević je dodao da je dečakovo stanje pod kontrolom.

„Prognoza je neizvesna, ali sve se čini da ishod lečenja bude dobar“, naglasio je dežurni lekar.

[rev_slider alias=“matis-namestaj-novooo“][/rev_slider]

 

Dete je povređeno u požaru koji je izbio u lokalu bivše kafane u sklopu porodične kuće, u kojem je bila smeštena peć na pelet.

Ni roditelji, ni vatrogasci koji su gasili vatru, ne znaju pouzdano kako je požar izbio.

„Peć redovno lože i otac i sin. Nije tačna informacija da je dečak bio sam u kući kad je došlo do požara. U stanu, koji je hodnikom odvojen od ložione, bio je otac, a dečak je otišao da loži jer je tatu uhvatio bol u leđima“, rekao je komšija, koji je učestvovao u čišćenju ložione posle požara.

U toj prostoriji, u kojoj su bili i stolovi iz bivše kafane, kao i šank, sve je uništeno, a istopila su se i vrata prema stanu, iako se požar nije proširio na kuću.


Pogledaj: Pronađeno telo nestalog Bačkopalančanina

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here