Deka (66) rekorder po broju kršenja policijskog časa

1624

Oko 6.500 građana je procesuirano zbog kršenja policijskog časa tokom vanrednog stanja, a penzioner Đ. K. (66) iz Kikinde je “rekorder”, jer je čak 16 puta prekršio meru zabrane kretanja.

Kao neslavnog rekordera iz Kikinde pomenuo je za TV Prva direktor policije Vladimir Rebić, navodeći da se radi o osobi koja je poslovno sposobna, ali da živi u vrlo nehigijenskim i nehumanim uslovima, te da nije ostvario adekvatan kontakt sa Centrom za socijalni rad.

On je sankcionisan tako što će se narednih 60 dana biti u zatvoru.

Kikindski portal gradski.online navodi da su slučaj i sudbina ovog Kikinđanima poznati svim nadležnim institucijama u Kikindi.

Iako ima kuću na periferiji grada u kojoj živi sam, Đ. K. je pre nešto više od godinu dana počeo da luta po gradu. U njegovom domu nema struje i vode, jer ne plaća račune, a iako ima decu nije sa njima u kontaktu.

On je jedno vreme bio zbrinut u Gerontološkom centru, međutim, tamo se nije dugo zadržao, jer je kršio kućni red, pa se ponovo vratio na ulicu.

Posle svega što mu se desilo, prema navodima kikindskog portala, nadležni obećavaju da će pokušati da za ovog čoveka nađu neko adekvatno i dugotrajnije rešenje.


Pročitajte još:

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here