Директорка Музеја и градоначелница се сукобиле, истрага у току

У илочком Музеју града, наводно, дошло до инцидента

1036
Извор: 24.сата; Фото: Pixsell

ИЛОК – Полиција истражује наводни сукоб градоначелнице Марине Будимир и директорке Музеја града Илока. Наводно је градоначелница руком ухватила Мају Барић и одгурнула је. Она каже да то није тачно.


Полицајци полицијске станице Илок добили су око 14 сати дојаву да је у Музеју града Илока дошло до физичког сукоба између градоначелнице Илока Марине Будимир и диеркторке Музеја града, Маје Барић.

Обзиром да се ни једна ни друга не јављају на телефонске позиве, пише портал „24.sata.hr“, а причу о сукобу испричала је овом порталу радница Музеја града, те да није још тачно дефинисано ко је кога, на који начин и зашто напао те о каквим се повредама ради.

Но, наводно је градоначелница Будимир ухватила руком Барић за лице, стиснула је и одгурнула уза зид. Између њих две постоје несугласице од раније, тачније од августа  прошле године, када је градоначелница сменила Барић са места директора Музеја. То ова никако није могла прихватити па је тужила градоначелницу, добила спор и према пресуди морала је бити враћена на место директора.

Први радни дан је дошла у канцеларију и наводно је градоначелница Будимир, заједно са в.д. директора Музеја, дошла у уред Маје Барић на састанак и договор о даљој сарадњи. У једном тренутку састанак је напустила в.д. директора па су Барић и Будимир остале саме.

– Не знам што бих рекла на све ово. Директорки је ово био први дан на послу. Заједно са в.д. директором Музеја дошла сам у њену канцеларију на састанак и разговарали шта и како даље радити. ВД дирекотора је отишла, после чега смо нас две саме остале у канцеларији и наставиле разговарати. У једном тренутку ми је рекла како требам изаћи напоље. Када сам изашла, рекла ми је како сам је физички напала и да сам и пре над њом вршила мобинг и слично. Скинула је маску са лица на којем није било никаквих трагова. Иначе, Маја Барић ме је раније пријавила ДОРХ-у ради мобинга иако не знам како јер јој ни један мејл нисам послала – рекла је Будимир за Вечерњи лист и додала да није ни знала да је о свему већ обавештена полиција као и да је полиција већ у Музеју града Илока.

Што се тачно догодило између њих две сада утврђује полиција јер их је Барић, одмах након наводног напада, позвала и пријавила градоначелницу за насиље и мобинг.

– Можемо потврдити да смо данас добили дојаву о ремећењу јавног реда и мира у Музеју у Илоку те да су наши радници на терену, обављају увуђај и разговоре са починиоцима – кратко су рекли у полицији, пише „24.sata.hr“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here