ДНК потврдио да је из Дунава извучено тело Матеја Периша

За Матејом Перишом се трагало од последњег дана децембра прошле године

479
Извор: N1

Анализа ДНК потврдила је да је да је у среду из Дунава у Београду извучено тело Матеја Периша, незванично сазнаје N1. Према првим информацијама, узрок смрти је утапање, а шта је претходило томе показаће токсиколошке анализе на које ће се чекати и више недеља.


ДНК материјал потребан за идентификацију узет је одмах по извлачењу тела младића из Дунава у Београду и он је упоређен са ДНК Ненада Периша, оца Матеја Периша који је нестао у Београду у ноћи између 30. и 31. децембра 2021. године.

Обдукција је обављена на Институту за судску медицину, а патолози који су разговарали са репортерком Н1 рекли су да је узрок смрти утапање. Међутим, шта је томе претходило показаће токсиколошке анализе, на чије резултате би могло да се чека недељама. Како јавља репортерка Н1, Тужилаштво је тражило велики број анализа због чега је потребно дуже време за њихово добијање. Када буду готови резултати ће се прво наћи у Тужилаштву, а потом ће бити обавештена и породица.

У Београд су раније стигли представници загребачке полиције који су са српским колегама разменили оперативне податке из истраге.

За Матејом Перишом се трагало од последњег дана децембра прошле године, а познаваоци Дунава су испричали да је могуће да је тело тек сада испливало јер су више температуре, а у Београду је дувао и јак ветар. Они претпостављају да се тело закачило испод Панчевачког моста и да због тога рониоци нису могли да га пронађу јер у тим условима могу да претражују реку само на додир.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here