Drugara iz razreda ubo šestarom u glavu; U tuči povređen učenik i u Zemunu

Vršnjačko nasilje u Srbiji ne jenjava

2596

Učenik petog razreda OŠ „Ćirilo i Metodije“ na Zvezdari zadobio je hematom na glavi kada ga je vršnjak nasred časa ubo šestarom u čelo, prenose beogradski mediji.


Incident se dogodio prošlog petka, 25. oktobra, kada je nakon kraće rasprave, dečak prišao klupi druga iz odeljenja, naslonio se na nju i zabio mu iglu od šestara u glavu.

„Sin je došao iz škole sa ubodom na čelu koji je otekao, pa je delovao kao čvoruga. Otišli smo u Dom zdravlja gde su nam dali uput za Institut za majku i dete ukoliko bude počeo da povraća. Srećom, nije povraćao, ali sam morala da ga budim na svaka dva sata, jer mu se ipak stvorio hematom na glavi“, izjavila je majka povređenog đaka za Telegraf.

[wonderplugin_slider id=104]

 

List navodi da problemi sa dečakom koji je ubo vršnjaka postoje još od prvog razreda, našta se žale i roditelji druge dece u odeljenju.

„Pet godina deca u odeljenju trpe njegov teror. Uzme tuđi pribor pa ga razbaca. Baca sveske, knjige, užinu, udara drugare, loše se ponaša… Ali, pošto ima dijabetes, svi u školi su blagi prema njemu i godinama tolerišu ovakvo ponašanje. Nešto se mora preduzeti. Danas je ubo dečaka šestarom u čelo, a sutra će nekome iskopati oko“, rekao je jedan od roditelja.

Majka povređenog dečaka ne krivi dete koje ga je napalo jer, kako kaže, dečak zaista ima zdravstvene probleme i trebalo je da se škola pobrine da se on uklopi u odeljenje.

Direktorka škole Manuela Ilić potvrdila je za Telegraf da se incident dogodio, ali nije želela da iznosi detalje.

„Škola radi na rešavanju problema. Uključen je tim za borbu protiv nasilja i psihološko-pedagoška služba. Roditelji ne treba da budu zabrinuti“, poručila je direktorka.

Jedno dete teško povređeno u tuči u školi u Zemunu

Jedan 12-godišnji učenik osnovne škole „Rade Končar“ u Zemunu zadobio je danas teške telesne povrede u tuči s vršnjakom, javljaju beogradski mediji.

Novi slučaj vršnjačkog nasilja dogodio se tokom prepodneva za vreme odmora, kada je došlo do prepirke i međusobnog guranja dva učenika šestog razreda.

Jedan od učesnika završio je u Institutu za majku i dete, gde su dečaku konstatovane teške telesne povrede, navode mediji.

[wonderplugin_slider id=183]

 

„Imam sve informacije o nemilom događaju koji se desio u našoj školi. Obavestila sam odmah Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, ali nažalost, ne mogu sada ništa više od toga da vam kažem“, rekla je za „Večernje novosti“ Maja Kostić, direktorka ove osnovne škole.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here