FOTO, VIDEO: Avion Vojske Srbije se srušio kod Loznice, stradao jedan pilot, za drugim se traga

Avion Vojske Srbije se srušio oko 9 časova u ataru sela Brasina kod Loznice

210
Foto: Zvornikdanas.com

Prema nezvaničnim informacijama, poginuo je jedan pilot, dok se za drugim, koji se katapultirao, traga. Reč je o nepristupačnom, šumovitom terenu.


Povređen je meštanin u čije dvorište je avion pao. On je prevezen u opštu bolnicu u Loznici i njegovo stanje je stabilno.

U bolnici su za RTS rekli da je 59-ogodišnji muškarac ubrzo nakon pada aviona zbrinut u jedinici intenzivne nege i da je zadobio opekotine grudnog koša, glave i ruku, ali da je svestan i orijentisan. Osim opekotina, nema drugih povreda.

Foto: Zvornikdanas.com

Ministarstvo odbrane je saopštilo da se tokom izvršenja redovnog letačkog zadatka jutros oko 9 časova srušio avion MiG-21 Vojske Srbije u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika.

[rev_slider alias=“slider-3″][/rev_slider]

 

„Na lice mesta upućena je ekipa Službe traganja i spasavanja Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane i nadležni organi“, navode u Ministarstvu.

Ministarstvo dodaje da je pre leta avion pregledan u skladu sa svim procedurama i da je nakon kontrole konstatovano je da je ispravan i spreman za let.

Avion je leteo iz Donje Borine gde, prema svedočenju jednog od meštanina, umalo nije udario u njegovu kuću, a potom je nastavio ka Vrasini. Meštani kažu da je avion jutros nadletao selo, i u jednom momentu je leteo jako nisko, tik iznad krovova kuća.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here