Гајдобра завијена у црно

Детаљи несреће код Челарева

17693
Фото: Илустрација (РТВ)

Уместо да их испраћају на планирани одмор у Херцеговину, двема породицама у Гајдобри код Бачке Паланке, у ноћи између четвртка и петка, стигла је црна вест.


У страшној саобраћајној несрећи, на путу између њиховог места и Челарева, на лицу места погинуо је Новица Б. (28), а његов годину дана млађи суграђанин и добар друг Александар Б. је тешко повређен и налази се у Ургентном центру КЦВ.

Несрећа се догодила двадесетак минута пре поноћи, када је аутомобил „пежо 406“ за чијим је воланом био Новица Б., слетео с пута и ударио у дрво. Сумња се да је услед неприлагођене брзине изгубио контролу над возилом.

У кући Новице Б. окупили су се пријатељи и родбина, да се нађу породици у за њих најтежим тренуцима у животу. Речи утехе за мајку, оца и млађу сестру нема. У трену су остали без свог Новице.

– Нико нема снаге да било шта каже, посебно родитељи, разумите – каже за Новости скрханим гласом један од њихових рођака.

– Да питате, у обе Гајдобре, Новица је био најбољи момак. Спортиста. Ускоро је требало да докторира на Природно-математичком факултету у Новом Саду. Звали су га да буде асистент. Момак за пример. Ето, зла судбина је све прекинула – каже он.

И у кући Александра Б. мук и тишина. Забринути за свог Ацу, али им је још страшније што је његов добар друг погинуо.

– У петак је требало колима да путују у Херцеговину на одмор – каже Александрова мајка Душанка које су планови младићи имали. – Новица је, колико сам чула, са једним другом заменио ауто, па су хтели да га испробају, на том путу између Гајдобре и Челарева. По повратку се десила несрећа.

Одрасли заједно

Скрхана бригом за братом, али и дубоко потресена Новичином погибијом, Александрова сестра Милица каже да су њих двојица били јако блиски:

– То вече су играли карте, а онда су отишли да пробају ауто. Новица ми је био школски друг, одрасли смо заједно и страшно ми је да поверујем да га више нема. Био је диван младић. Бавио се и спортом, играо је фудбал. Момак за пример свима. Радио је као молер, био је ангажован на пословима у Београду, сада је био на одмору.

Настрадали Новица је јуче сахрањен на гробљу у Гајдобри.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here