Glumica Neda Arnerić pronađena mrtva

1547

Proslavljena srpska glumica Neda Arnerić preminula je u 67. godini. ona je prema informacijama portalaTelegraf.rs pronađena mtrva u svom stanu.

Na licu mesta se nalaze pripadnici policije i Hitne pomoći.

Neda Arnerić rođena je 15. jula 1953. godine u Knjaževcu i imala je bogatu glumačku karijeru.

Njen brat je rekao istražnim organima da je hteo da obiđe sestru, koja je sama živela u stanu. Vrata stana bila su zaključana. Tada je brat 66-godisnje glumice pozvao bravara koji je otvoio vrata. U stanu, u trpezariji su zatekli su Nedino telo bez znakova zivota. Hitna pomoć je konstatovala smrt žene. Na Nedinom telu nema tragova nasilja.

Neda je dva puta pokušala sebi da oduzme život.

Njen prvi film, San iz 1966, napravio je od Nede prvu dečju filmsku zvezdu Jugoslavije, dok joj je godinama kasnije uloga mlade u kultnom “Ko to tamo peva” obezbedila status seks—simbola. U karijeri dugoj pola veka, Arnerićeva je ostvarila upamćene uloge u filmovima “Višnja na Tašmajdanu”, “Užička republika”, “Sutjeska”, “Valter brani Sarajevo”, “Varljivo leto ’68” i drugima. Igrala je i u mnogobrojnim italijanskim filmovima. Nakon velike popularnosti šezdesetih i sedamdesetih godina prošloga veka, glumica je i devedesetih doživela veliku slavu — zahvaljujući blokbasteru “Tri karte za Holivud” i televizijskoj seriji “Policajac sa Petlovog brda”.

[wonderplugin_slider id=64]

 

Neda Arenerić je često bila na listi proslavljenih glumačkih zvezda Jugoslavije koje nikada nisu nagrađene najprestižnijim, prvenstveno pozorišnim, nagradama za životno delo — Dobričinim prstenom i Velikom Žankom. Glumica je ipak dobitnica Nagrade Pavle Vuisić za životno delo, koja se dodeljuje glumcu “kao priznanje za izuzetan doprinos umetnosti glume na domaćem filmu“. Takođe, dobitnica je dve Arene na Filmskom festivalu u Puli — zlatne za film “Haloa — praznik kurvi” i srebrne za ulogu u drami “Ispravi se, Delfina”.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here