Хапшење због малверзација у Националној служби за запошљавање

Ухапшене четири особе

2466
Фото: Canva

НИШ – Припадници Одељења за борбу против корупције МУП-а у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу, ухапсили су четири особе, осумњичене да су вршиле малверзације у вези са запошљавањем особа које су биле у евиденцији Националне службе за запошљавање.


Ухапшени су Ј. М. (1961), организатор  програма за запошљавање и одговорно лице Националне службе за запошљавање Филијале Лесковац, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело трговина утицајем, и П. С. (1961), републички тржишни инспектор Одсека тржишне инспекције Лесковац, осумњичен за трговину утицајем у подстрекавању, саопштио је МУП.

Због постојања основа сумње да је извршио кривично дело трговина утицајем, ухапшен је М. Ђ. (1986), одговорно лице једне самосталне занатске радње, док се за трговину утицајем у помагању терети Ј. Ђ. (1993).

Сумња се да је П. С. подстрекао осумњиченог Ј. М. да утиче на запослене у Националној служби за запошљавање у Лесковцу да позитивно реше захтев М. Ђ. у вези доделе субвенција за 2022. годину у износу од 250.000 динара за запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих. П. С. је, како се сумња, за себе и Ј. М., на основу претходног договора, од осумњиченог М. Ђ. примио 200 евра, које му је на руке предала Ј. Ђ..

Осумњиченима П. С. и Ј. М. одређено је задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву, док су М. Ђ. и Ј. Ђ. приведени у тужилаштво.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here