In memoriam: Bogdan Jugović – Kepa (1941-2021)

1183

Nakon duže bolesti u Bačkoj Palanci je petak (29.10.) u osamdeset prvoj godini, preminuo Bogdan Jugović Kepa.

Bogdan je rođen u Irigu, gde ja kao dečak zavoleo fudbal, kome je posvetio veliki deo svog života. Kao darovit golman iz rodnog Iriga, odlazi u novosadsku „Vojvodinu“. Za mladu
ekipu novosadskih „crveno – belih“, branio je dve sezone. Nedugo zatim, 1962. godine prelazi u bačkopalanačku „Bačku“, u kojoj će braniti punih deset sezona.

U to vreme bačkopalanačka ekipa je imala dvojicu vrsnih čuvara mreže, Jugovića i Zorića.
Njih dvojica su se smenjivali na golu Bačkopalančana. Bogdan će posebno ostati upamćen, kao golman koji je za „Bačku“ branio na utakmici četvrtfinala Kupa maršala Tita 1969. godine, koja je odigrana u Bačkoj Palanci.

Bio je školovan golman, imao je sjajan refleks, odličan odraz, dobro se postavljao na golu. Nakon završetka golmanske karijere u „Bačkoj“, jedno vreme je bio trener i golman u rodnom Irigu, pa zatim trener golmana u „Bačkoj“. Trenersku karijeru nastavio je u FK „ČSK“ iz Čelareva, a završio u „Fruškogorcu“ iz Iloka.

Iza Bogdana je ostala supruga Jasna, ćerke Tamara i Ivana, unuk Vukašin i unuke Ivana i Dunja. U prisustvu porodice, rodbine i prijatelja, Bogdan Jugović je u utorak (02.11.) sahranjen na bačkopalanačkom Gradskom groblju.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here