Ин мемориам: Драган Ђерић (1929-2022)

Био је на месту директора у неколико бачкопаланачких предузећа и до своје смрти је био привржен Кајакашком клубу у Бачкој Паланци

1374

У уторак, 29. марта 2022. године, у 93. години, престало је да куца срце Драгана Ђерића, својевремено друштвено-политичког радника и директора неколико бачкопаланачких предузећа.


Био је председник Кајакашког клуба „Партизан“ (касније „Јединство“, „Синтелон“ и „Таркет“) у периоду од 1974. до 1982. године. Тај период је можда био и најплоднији у историји кајакашког клуба. У то време је поставио напредну управу клуба и легендарне тренере Владу Јовића, Мирка Шобота и Милоша Краља. Дошао је на место председника када је клуб био у беспарици, а у то време су се појавили најбољи кајакаши у Бачкој Паланци. Свој рад у клубу крунисао је са првом титулом првака старе Југославије 1981. године.

Учинио је  максималне напоре да кајак клуб добије првог генералног спонзора, па је од 1982. године клуб носио име „Јединство“. Није пропустио ни једно такмичење организовано у Бачкој Паланци и до своје смрти је био привржен клубу. На прослави пола века постојања клуба, Драган Ђерић је добио посебну плакету као председник клуба са првом освојеном титулом првака СФР Југославије.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here