In memoriam – Никола Борковић

In memoriam

3162

Након краће болести у Бачкој Паланци је 2. јула у осамдест шестој години преминуо Никола Борковић.


Никола је рођен 28. јуна 1937. године у Босанском Милановцу. После окончања Другог светског рата, његова вишечлана породица доселила је у Младеново. У овом месту је завршио основну школу. Средњу економску школу, окончао је у Бачкој Паланци, а Економски факултет у Суботици.

По завршетку факултета запослио се у Бачкој Паланци. На месту директора, у различитим установама и предузећима налазио се тридесет пет година (петнаест година био је директор Републичког завода за здравствено, и пензионо – инвалидско осигурање, а двадесет година провео је као директор Млинско – пекарског предузећа „Житопродукт“). Обављао је низ значајних функција у друштвено – политичком и спортском животу општине, покрајине и Републике Србије. Био је учесник радних акције, а на једној од њих, „Братство – јединство“ 1958. године, поверена му је улога команданта омладинског насеља „Предејане“. Никола је носилац бројних признања и одликовања, међу којима и Октобарске награде Бачке Паланке и Ордена рада са сребрним венцем.

У складном браку са супругом Јелом, Никола се налазио од 1965. године. Плод њиховог заједничког живота су ћерка Бранкица и син Александар. Иза Николе су остали и унуци, Никола, Марко и Жарко.

У присуству родбине, пријатеља и великог броја грађана, посмртни остаци Николе Борковића, сахрањени су у уторак (05.07.) на Градском гробљу у Бачкој Паланци.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here