In memoriam: Stevan Tomičić – Buco (1957-2020)

4261

Nakon duge i teške bolesti, u Bačkoj Palanci je u utorak (01.12.2020.) u šezdesetčetvrtoj godini života, preminuo Stevan Tomičić – Buco. Stevan, ili Buco, kako su ga gotovo svi zvali, rođen je 12. aprila 1957. godine, u gradu u kom je i završio svoj život.

Stevan je kao mali, zavoleo fudbal. Kao dete došao je u FK Bačka, i počeo da ulazi u tajne igre, koja je na neki način obeležila njegov život. Prošao je sve mlađe selekcije bačkopalanačkog kluba, za čiji prvu ekipu je debitovao sa svega sedamnaest i po godina. Dogodilo se to u Konjicu, u utakmici sa domaćim Igmanom. Dres seniorske ekipe Bačke, nosio je pet sezona, a nakon toga bio je član, ČSK- a iz Čelereva, Borova iz Borova i Fruškogorca iz Iloka.

Fudbalsku karijeru okončao je, u sezoni 1986/87. u Sintelonu iz Bačke Palanke. Stevan, koji je igrao na mestu beka, ostaće upamćen kao beskompromisni borac na terenu, koji se nikada nije predavao. Jedna od njegovih glavnih karakteristika, bila je, sjajno izvođenje slobodnih udaraca, iz kojih je ne retko, postizao golove.

U prisustvu članova najuže porodice, rodbine i prijatelja, Stevan Tomičić sahranjen je danas (03.12.2020.), na Gradskom groblju u Bačkoj Palanci.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here