Ин мемориам: Звонко Петар Јелић

Тужна вест и велики губитак за културну сцену наше заједнице

6110

Звонко Петар Јелић је рођен 1962. године у Бијелом Пољу у Црној Гори, али дуги низ година живи и ствара у Бачкој Паланци. Члан је Удружења ликовних стваралаца „Петар Томић“ из Бачке Паланке, које је и успешно водио као председник дуги низ година.


Звонко је преминуо у недељу (12.03.) у Гајдобри, након краће, али тешке болести.

Звонкова сахрана ће бити одржана, у уторак, (15.03) у Гајдобри са почетком у 12 часова. Комеморација Звонку Петру Јелићу ће се одржати у Гајдобри у библиотеци, у уторак у 10 часова. 

Више од тридесет година радио је као предавач у Основној школи Алекса Шантић у Гајдобри и Основној школи Браћа Новаков у Силбашу.

Сликањем се активно бавиo четрдесет година и имао је дванаест успешних самосталних изложби, док је узимао учешће на бројним колективним изложбама и колoнијама широм Србије.

Његове две слике у поентилистичком маниру освојиле су две специјалне награде.

1 коментар

  1. Molim Vas samo da opravdate Vase zvanje novinara i proverite informacije koje napišete. Profesor Zvonko je u školi u Gajdobri radio barem 30 godina i sramotno je napisati i 1 godinu manje a ne napisati nekoliko godina.
    Novinarstvo je odavno jadno, a ovakvim šturim i polutačnim informacijama još više potkrepljujete negativno mišljenje o vašem zvanju.
    Sramotno

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here