Koji je plan advokata uhapšenih Srba sa Zakintosa?

5585

Osumnjičeni mladići bi sutra trebalo da budu izvedeni pred istražnog sudiju na Zakintosu koji će im uzeti izjave i odlučiti o pritvoru

Beogradski advokat Zora Dobričanin Nikodinović, angažovani branilac jednog od šestorice mladića uhapšenih na Zakintosu pod sumnjom za učešće u ubistvu jednog Amerikanca, rekla je danas da planira da pokuša da se njihov slučaj prebaci u nadležnost pravosudnih organa Srbije.

Pogledaj: Bačkopalančanin Miloš Ilić (18) je jedan od šest uhapšenih Srba na Zakintosu

Pogledaj VIDEO: Objavljen snimak tuče u kojoj je ubijen Amerikanac na Zakintosu

Pogledaj: Ranko Ilić: Naša deca nisu kriva! Smestili su im na Zakintosu!

Prema njenim rečima, podnošenje ovog zahteva zavisi od dokaza koji postoje u slučaju.

– Nakon što izvršim uvid u sve dokaze i razmotrim pravne mogućnosti odlučiću da li ću tražiti od Grčke da ustupi nadležnost za postupanje srpskom pravosuđu – precizirala je Dobričanin Nikodinović koju su za ovaj slučaj angažovala porodica jednog od mladića.

Oni bi sutra trebalo da budu izvedeni pred istražnog sudiju na Zakintosu koji će im uzeti izjave i odlučiti o pritvoru.

Ranije danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da mladići koji su privedeni u Grčkoj zbog ubistva američkog državljanina nisu od ranije poznati policiji.

Ministar je objasnio da je u ovom momentu teško davati zaključke o tome šta se tačno desilo, te da ne može da daje tačnu kvalifikaciju krivičnog dela koje se dogodilo u Grčkoj, sve dok, kako je kazao, ne budu bili poznati svi detalji istrage.

Grčki mediji su juče preneli da su osmorica napadača na Amerikanca na grčkom ostrvu Zakintos osumnjičena za teško krivično delo grupnog ubistva s predumišljajem.

Od njih osam sedmorica su Srbi, a jedan mladić je Grk, koji je radio kao barmen noćnog kluba na plaži Laganas, ispred kojeg je ubijen 22-godišnji Afroamerikanac u tuči.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here