Medicinska sestra i hostesa iz Srbije svedočili o ubistvu Amerikanca

3308

DOBIO JE 19 UDARACA U GLAVU: Medicinska sestra svedočila o Hendersonu

ZAKINTOS: Prema novim informacijama do kojih je došao „Fri Pres“, Bakari je primio 19 udaraca u glavu, koja mu je bila natečena pa je dobila veličinu fudbalske lopte. Otkriveno je i koji su predmeti pronađeni u njegovim džepovima.

Bakari Henderson sa prijateljicom (foto: Fejsbuk)

Svetski mediji ne prestaju da izveštavaju o stravičnom ubistvu američkog turiste Bakari Hendersona koji je nasmrt pretučen na grčkom ostrvu Zakintos 7. jula. Svakim danom isplivaju novi detalji koji ne prestaju da šokiraju svetsku ali i domaću javnost.

Prema novim informacijama do kojih je došao „Fri Pres“, Bakari je primio 19 udaraca u glavu, koja mu je bila natečena pa je dobila veličinu fudbalske lopte. Većina udaraca koje je dobio u vrat su bili poput metka, a umro je već posle drugog ili trećeg udarca.

Većina detalja je isplivalo na videlo kroz svedočenje devojke iz Srbije, zbog koje je navodno počela svađa i medicinske sestre koja je pokušala da pomogne nesrećnom mladiću.

Telegraf je juče preneo svedočenje hostese srpskog porekla koja je bila svedok ovog incidenta. Ona je prema pisanju „Ola Deke“ izjavila da su joj momci iz Srbije prišli i pitali je „zašto se pored toliko Srba ona fotografiše sa crncem“.

Jedan od momaka iz Srbije je udario Bakarija, nakon čega mu je ovaj razbio flašu u glavu.

– Otišla sam sa troje Amerikanaca. Posle pet minuta sam se vratila i videla kako na ulici leži Bakari, bez svesti i kako mu teče krv iz očiju. Jedan od Amerikanaca je bio pored njega i pokušavao je da mu pomogne – izjavila je ova devojka.

Policija ju je pitala takođe da li poznaje neke od uhapšenih Srba i da li bi mogla da prepozna one momke koji su napali Bakrija, ona je odgovorila da ih ne poznaje i da ih je videla prvi put.

– Ne bih mogla da ih prepoznam. To veče sam pila, a sve se odigralo veoma brzo.

Policajci su joj potom pokazali fotografije žrtve i dvojice glavnih osumnjičenih za Bakarijevo ubistvo, Bosanca (33) sa britanskim pasošem i grčkog barmena (34), kojeg je devojka prepoznala.

Nakon ovog incidenta medicinska sestra (30) je pokušala da pomogne Bakariju, prenosi cnn.gr.

– Oko 3:18 obavestili su me da na glavnoj ulici u Laganasu leži muškarac koji ne diše. Odmah sam sa kolegom otišla na to mesto. Mladić je lažao na ulici bez svesti, nije disao, a povrede su mu bile teške. Bilo je ogrebotina i dosta krvi, posebno na desnoj strani lobanje. Odmah smo ga prevezli u bolnicu. Pokušali smo da ga reanimiramo. Oko 3:23 sam obavestila kolege u bolnici da dovozimo teško povređenog pacijenta, a u bolnicu smo stigli pet minuta kasnije – rekla je ona.

Bakarijevom prijatelju, Danijelu Džejmsu Braunu, policija je predala beli prozirni kamen i novčanik gde su se nalazile dve kreditne kartice, vozačka dozvola, univerzitetska karta, 20 evra i 10 američkih dolara. Prema pisanju drugih grčkih medija među stvarima je pronađeno i par minđuša.

– Ja sam prijatelj pokojnika. Na Zakintos sam došao 20. juna sa dva prijatelja. Bakari je stigao 4. jula avion i smestio se kod nas. Oko 1:45 časova smo izašli iz hotela i otišli u bar. Meni je onda devojka poslala poruku, pa sam ja otišao ranije. Oko 3:30 su me pozvali prijatelji iz bolnice nakon što se ovaj incident dogodio. Na stepenicama sam sreo prijatelja koji mi je opisao tuču u baru. Seli smo u automobil i odvezli se u bolnicu – rekao je on.

Pogledajte izjave oslobođenih Srba sa Zakintosa:

Pogledaj: Bačkopalančanin Miloš Ilić (18) je jedan od šest uhapšenih Srba na Zakintosu

Pogledaj VIDEO: Objavljen snimak tuče u kojoj je ubijen Amerikanac na Zakintosu

Pogledaj: Ranko Ilić: Naša deca nisu kriva! Smestili su im na Zakintosu!

Pogledaj: Saslušanje na Zakintosu povodom ubistva američkog turiste

Pogledaj: Zakintos: Pronađen još jedan snimak tuče, korisniji za istragu (VIDEO)

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here