МУП и БИА истражују ко је послао мејл о бомбама у школама

Све дојаве стигле са исте адресе и све биле лажне. Ђаци из београдских школа се вратили у клупе

365
Фото: Pixabay

Након серије дојава о постављеној бомби, које су јутрос рано испразниле 20 београдских школа, полиција је до поднева прегледала 12 и ни у једној није пронађена никаква сумњива експлозивна направа, тако да су дојаве по свему судећи биле лажне, а сви ученици су враћени у клупе, преноси Блиц.


Међутим, упркос томе, полиција је наставила проверу и осталих школа која се јутрос због истог разлога евакуисали све ученике и запослене.

Подсетимо да је јутрос око пола 8 због дојаве о бомби евакуисана прво Медицинска школа на Звездари, а затим су из минута у минут исто пријављивале и друге школе, укупно 23 из различитих крајева Београда.

Како је Министарство просвете саопштило, у питању је циркуларни мејл о подметнутој бомби који је послат на двадесетак средњих школа и гимназија у Београду о чему су одмах обавештени МУП и БИА.

Ученици и запослени били су одмах евакуисани на сигурно, док су полиција и њене стручне службе проверавали наводе.

МУП истражује даље одакле је тачно мејл о постављеним бомбама послат. У цео случај укључена је и БИА.

Како је раније саопштено из Министарства просвете, циркуларни мејл о подметнутој бомби добило је двадесетак средњих школа и гимназија у Београду о чему су одмах обавештени МУП и БИА.

– Слична ситуација десила се пре неколико дана у суседној Црној Гори. Наша полиција ће најпре испитати претње, а деца и запослени неће бити враћени у учионице док полиција не потврди да је сигурно, што је приоритет – рекао је јутрос први потпредседник владе и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here