MUP: Uhapšen upravnik niškog zatvora zbog sumnje da je primao mito

Sumnja se da je, uz pomoć drugih osoba, malverzacijama omogućavao uslovni otpust zatvorenicima

160

Policija je uhapsila D. P. (50), upravnika Kazneno-popravnog zavoda u Nišu, zbog sumnje da je uz, pomoć drugih osoba, malverzacijama omogućavao uslovni otpust zatvorenicima, saopštilo je večeras Ministarstvo unutrašnjiih poslova (MUP).


D. P. (50), upravnika Kazneno-popravnog zavoda u Nišu, zbog sumnje da je uz, pomoć drugih osoba, malverzacijama omogućavao uslovni otpust zatvorenicima, saopštilo je večeras Ministarstvo unutrašnjiih poslova (MUP).

Osumnjičeni upravnik i S. M. (59), takođe zaposlena u Kazneno-popravnom zavodu u Nišu, uhapšeni su zbog sumnje da su učinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i primanje mita.

MUP je naveo da se i H. J. (61) tereti za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i primanje mita u posredovanju.

Krivičnom prijavom je obuhvaćen i D. I. koji se nalazi na odsluženju kazne zatvora, a tereti se za krivično delo davanja mita.

Osumnjičeni se terete da su među osuđenicima u Kazneno-popravnom zavodu u Nišu pronalazili one sa izdržane dve trećine kazne, kojima su za 5.000 evra ishodovali pozitivnu ocenu vladanja i ponašanja.

MUP je naveo da je tu ocenu, kako se sumnja, davala S. M., a potvrđivao i potpisao je D. P. u postupku za određivanje uslovnog otpusta.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i biti privedeni u tužilaštvu.

Hapšenje je izvela policija, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom, a po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal.

U saopštenju je navedeno da je upravnika Kazneno-popravnog zavoda u Nišu, osumnjičen da je organizator kriminalne grupe koji je, kako se sumnja, uz pomoć drugih članova malverzacijama omogućavao uslovni otpust zatvorenicima.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here