На царинaрници у Бачкој Паланци откривено 55.800 цигарета

Цигарете у тајном бункеру испод седишта једног комбија

4664
Фото: Управа царине

БАЧКА ПАЛАНКА – Цариници су у сарадњи са полицијом јуче, на излазу граничног прелаза Бачка Паланка, открили и спречили покушај кријумчарења 55.800 цигарета у тајном бункеру испод седишта једног комбија.


Покушај кријумчарења цигарета откривен је када је током вечери на прелаз пристигао комби „опел виваро“, којим је управљао 35-годишњи Београђанин.

Возач је на постављено питање цариника да ли има нешто да пријави за царинску контролу, као и на експлицитно питање да ли у возилу има акцизне робе (алкохола, кафе, цигарета), одговорио одрично.

Ипак, након што је возило детаљно прегледано, утврђено је да наведене изјаве не одговарају истини.

Наиме, у кабини возила испод два реда седишта и гумираног тапацирунга, пронађен је преправљен простор тзв. бункер у коме су пронађене кријумчарене цигарете.

Након што су седишта у кабини возила демонтирана и извађена из возила, склоњен је и гумирани тапацирунг, а затим су уклоњена и 3 завртња која су држала поклопац бункера.

Тада се пред цариницима и полицајцима указао простор испуњен паклицама кријумчарених цигарета међу којима су најзаступљенији били наранџасти и плави „честерфилд“ са акцизном маркицом Северне Македоније -4.480 паклица, а у бункеру се нашло и 100 паклица црвеног „марлбороа“ са акцизном маркицом Републике Србије.

Цигарете, комби и возач предати су полицији у даљу надлежност.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here