петак, април 19, 2024
Насловна Хроника Neverovatno nevreme zahvatilo je Užice

Neverovatno nevreme zahvatilo je Užice

2199

Nema povređenih u Užicu, štete će biti tek utvrđene

UŽICE: Automobili u vodi, ljudi koji lopatama sklanjaju grad sa ulaza u kafićima, restoranima, radnjama i sa trotoara, voda u podrumskim delovima pojedinih objekata koju ispumpavaju vatrogasci – slike su koje je za sobom ostavilo današnje nevreme u Užicu i užičkom kraju.

Nevreme, koje je trajalo dvadesetak minuta i koje se ne pamti u Užicu u ovo doba godine, počelo je oko 14 časova, jakom kišom, vetrom, grmljavom i gradom veličine krupnijeg lešnika.

Bujice kišnice su se slivale niz ulice i trotoare u centru grada, a voda je prodirala i u automobile, kojima se gasio motor, zbog čega je saobraćaj bio u kolapsu.

Na sreću, nema povređenih, a materijalna šteta biće utvrđena narednih dana.

– Niko nije povređen, ali još uvek nemamo zvaničnih informacija o šteti. U nekoliko objekata je ušla voda u podrumske prostorije ali, veće štete nisu prijavljene. Detaljnu procenu o tome imaćemo narednih dana, rekla je za Danas Katarina Ostojić, članica Gradskog veća zadužena za vanredne situacije.

– Niko nam se za sada nije obratio za pomoć i nemamo podatke o štetama. Pumpama smo smo ispumpavali vodu iz desetak objekata u centru grada, poput zgrade Koninga, Skupštine  grada i Arhiva, JP Užice-razvoj, lokala na Megdanu, kazao je za Danas Saša Cicvarić, načelnik Odeljenja za vanredne sutuacije u Užicu.

Najveća šteta na usevima je u Lužničkoj dolini, u blizini Užica.

Borko Pavić iz Saveza „Srpska malina“ iz Užica, naveo je za Danas da su štete pretpreli malinjaci u okolini Užica – u Gostinici, Buaru, Kačeru, Beloj Zemlji i okolnim selima.

Slično nevreme je zadesilo delove Sevojna, Požege i Priboja, a vatrogasci su intervenvisali u Kosjeriću zbog požara koji je izazvao grom.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here