Нови детаљи погибије саобраћајца из Бачке Паланке

"Туга је превелика"

16334
Фото: Instagram/NS uživo

У тешкој саобраћајној несрећи, која се десила у четвртак у Руменци, живот је изгубио млади полицајац Божидар Копривица (36) из Бачке Паланке.


-Туга је превелика. Цела зграда одјекује од бола за нашим комшијом, за кога сви имамо само речи хвале. Туга, мук. Дивна и складна породица која се ретко среће. Никада није прошао а да се не јави са његовим предивним и искреним осмехом – каже комшиница и додаје да су иза полицајца који је страдао на дужности остале две дивне ћерке и супруга:

– Јој не знам шта бих више рекла, нема сам, камен плаче за њим – каже једна од комшиница која се међу првима нашла породици и покушала да утеши неутешну супругу и децу.

Копривицине колеге, такође су у неверици.

– Нема једног полицијског службеника који би рекао нешто лоше за њега. Само речи хвале – каже један од колега:

– И колеге саобраћајци нису крили сузе, као ни колегинице. Полицајци каче на своје профиле фотографије грба МУП-а са црном траком – наводи саговорник Курира.

Policajac, Božidar Koprivica
Фото: Instagram/NS uživo

На месту страдао

Да подсетимо, несрећа у којој је Копривица страдао догодила се у четвртак око 16 сати у Партизанској улици у Руменци.

– Полицајац Божидар се на службеном мотору под ротацијом упутио на позив да полиција трага за возачем доставног возила рено канго које се кретало из смера Кисача ка Руменци. Дојава је била од грађана који су пријавили да возач реноа вози насилно, а од полиције је бежао и пољским путевима и кроз атаре око Кисача и Руменке. Претпостављало се да је био под дејством алкохола или дроге. Божидар је прошао кроз центар Руменке, а потом је скренуо ка Партизанску улицу, али му је из споредне улице изашао аутомобил пежо 206 којим је управљала мештанка (35) из Руменке. Није успео да је избегне, службеним мотоциклом ударио је у сувозачева врата и на лицу места је страдао – каже извор Курира.

Полицијско дете пензионисаног колеге

Поводом трагедије у који је живот изгубио млади полицајац, огласио се и Независни синдикат полиције. – Током редовне патролне делатности, поступања по дојави и извршења задатка који му је поверен на мотоциклу, наш колега Божидар Копривица полицијски службеник у ПУ Нови Сад, СПИ Запад трагично је изгубио живот у саобраћајној незгоди. Извршавајући своју дужност наш колега је настрадао у Руменци тако што је након запримљене дојаве поступио по истој и кретао се путем са правом првенства пролаза када му је из споредне улице изашло возило које му је пресекло пут. У немогућности да се заустави удара у сувозачева врата, где је преминуо одмах на месту.

-Божидар Копривица је пореклом из Бачке Паланке, полицијско дете, дете пензионисаног колеге. Иза себе оставља две ћерке 13 и 8 година и супругу. Сви који смо га знали срце нам је испуњено са тугом и болом, а верујемо и да се остатку колега који га не знају, а саосећају се, који исто као наш Божидар пожртвовано раде овај полицијски посао где никад не знаш кад ујутру или увече одеш на посао шта може да се деси. Божидар Копривица је још један колега који је настрадао на дужности, који је часно и савесно обављао свој посао извршавајући све поверене задатке. Туга и бол која остаје у нашим срцима је велика – кажу у Независном синдикату полиције.

Сахрана Божидара Копривице обавиће се сутра у 13 часова на градском гробљу у Бачкој Паланци.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here