Novi detalji ubistva u Bačkoj Palanci

"Bili su porodica za primer"

12023
Извор: Вечерње новости/Н. Карлић

Srđan P. osumnjičen je da je usmrtio svoju majku Slavujku P. u Šumskoj ulici u Bačkoj Palanci.


Komšije ubijene Slavujke ne mogu da prihvate da je takav zločin mogao da se dogodi u porodici koja je, kako ističu, za primer u svakom pogledu.

Slavujka i njen sin živeli su sami u kući u Šumskoj ulici, dok je njen muž i otac Srđanov Ljubiško već duže na radu u Nemačkoj, a ćerka i sestra Slađana živi i radi u Novom Sadu.


Kako BAP VESTI saznaju, porodica se u ovu kuću doselila pre desetak godina, a izbegli su iz Hrvatske.


– Oboje dece bilo je jako vezano za svoju majku. Pogotovo Srđan koji nikad neku ružnu reč nije uputio majci, niti smo ikad čuli da su se posvađali ili sukobljavaju. Pomagao je svojoj majci u bašti i drugim kućnim poslovima ali je doduše u poslednje vreme slabo viđan na ulici. Bio je miran i povučen i delovalo je kao da je imao nekih manjih problema sa živcima- kaže jedna od komšinica za „Novosti“.

Sagovornici dodaju da je Srđan bio odličan đak u osnovnoj i u srednjoj školi i da je počeo da studira u Subotici, ali je studije iznenada, posle par meseci napustio i vratio se u Palanku.

Slavujku je ćerka Slađana zvala telefonom u četvrtak ujutro i pošto joj se nije javila, došla je kući koja je bila zaključana. Pozvala je najbliže komšije, jer joj je to bilo sumnjivo, ubrzo je stigla i policija a onda, kako saznajemo i Srđan, biciklom iz grada. U sobi je pronađeno telo a osumnjičeni Srđan je priveden.

Telo nesrećne žene juče (03.06.) je pronašla ćerka. Ona je bez znakova života ležala u krevetu, a na glavi je imala povrede.

Tokom policijskog uviđaja u pomoćnoj prostoriji kuće pronađena je krvava sekira, a policija pretpostavlja je sin izvršio ubistvo.

S.P. je policiju i odveo do sekire, ali je negirao da je on ubio majku. Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je počinio teško ubistvo, a uskoro bi trebalo da bude izveden pred tužioca.


Pogledaj: Tragedija u Bačkoj Palanci. Sin usmrtio majku!

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here