Novo ročište Ž. Š. (30) iz Bačke Palanke za pokušaj ubistva sestre

2196
Фото: 021

U novosadskom Višem sudu suđenje Žarku Šušiloviću (30) iz Bačke Palanke, okrivljenom da je pre dve godine na ulici izbo rođenu sestru D. Š. (22), juče je odloženo za 10. jul. Ne isključuje se mogućnost da će tada doći do iznošenja završnih reči, odnosno kraja glavnog pretresa.

[rev_slider alias=“belotehna-nova“][/rev_slider]

 

Na jučeršnjem ročištu pred novim većem, kojem je predsedavala sudija Nataša Vojnović, suočili su se svedok I. K. iz Bačke Palanke i okrivljeni. Obojica su ostali pri svojim potpuno suprotstavljenim tvrdnjama. Svedok I. K. ostao je pri iskazu da je okrivljeni na licu mesta izgovarao: „Ubiću je” i „Zaslužila je”, pokazujući poteze okrivljenog koje je Šušilović radio nogom u trenutku dok su mu policajci prilazili, uz navodnu vrisku i ciku dece u okruženju. Optuženi, gledajući u oči svedoka, rekao je da to nije istina.

Na poslednjem pretresu u maju prošle godine, svedok I. K. izjavio je da je okrivljeni sestru „bukvalno gazio po glavi” dok je ležala na zemlji ispred njega i nije se pomerala. Svedok je dodao da je okrivljeni i pred policajcima koji su u međuvremenu stigli na lice mesta, rekao da će je ubiti i da je to zaslužila. Svedok je takođe naveo da je na mestu događaja bila jedna žena s detetom, kojoj je rekao da skloni dete da ne gleda takve scene. Kasnije je saznao da se zapravo radilo o supruzi okrivljenog, s kojom se u međuvremenu razveo. Po rečima okrivljenog, on i njegova supruga bili su u vezama iz kojih imaju po jedno dete, a zatim su u braku dobili i zajedničko dete. Kazao je da smatra da bi se odnosi između supruge i njega sredili da sestra nije otišla da stanuje s njom i detetom, jer ima utisak da je sestra doprinela rasturanju njihovog braka. On je kazao da je kobnog dana, polovinom jula, normalno pričao sa suprugom kad je njegova sestra izašla i autobusa i prišla. Rekao joj je da hoće da popriča s njom s obzirom na to da su imali poremećene odnose, a ona mu je odgovorila da nemaju o čemu da pričaju i da će zvati policiju, mada mu nije bilo jasno zbog čega. Naveo je potom da je sestru udario pesnicom jer je krenula na njega i mahala rukama. Međutim, na istom ročištu, bivša supruga optuženog je rekla da ona nije videla da ga je sestra u spornoj prilici ijednom udarila.

Podsetimo, okrivljeni je ranije naveo da je njegova sestra pala prvo na šiblje, a možda potom i na šrafciger, koji je tad imao kod sebe. Navodno, ta alatka, ukupne dužine oko 16 centimetra mu je u jednom trenutku ispala iz džepa radnih pantalona, a on ju je mahinalno podigao.

On je na početku procesa početkom marta prošle godine izneo odbranu i rekao da je optužnicu razumeo, ali da ne zna da je ubo sestru. Po njegovim rečima, sve je počelo kad je njegova sestra s njegovom ženom i detetom, nakon zabrane roditeljskog staranja i prilaska, odnosno svađa, otišla iz kuće da žive zajedno u podstanarskom stanu.


Možda će Vas zanimati:

Krvoločni pas lutalica napao devojčicu u Tovariševu

Odbojkaš Kulpina Sale Zavaroš nastradao kod Bajine Bašte

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here