Obrovac: Zaplenjeno više od tone droge

17034

Zaplenjeno više od tone „skanka“, šestoro uhapšeno

OBROVAC: Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je policija noćas zaplenila preko tone skanka, čija se vrednost procenjuje na oko 4 miliona evra i uhapsila šest osoba.
Oni su uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da si izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, precizirano je u saopštenju MUP-a.

Uhapšen je D.G. (49), koji je osumnjičen da je organizator kriminalne grupe, D.P. (37), D.I. (49), P.I. (26) i S.I. (41) iz Beograda, kao i V.K. (36) iz Novog Pazara.

Postoji osnovana sumnja da je D.G. organizovao kriminalnu grupu koja se u dužem vremenskom periodu bavila nabavkom, transportom i prodajom veće količine „skanka“ sa teritorije Kosova i Metohije, radi dalje distribucije na teritoriji centralne Srbije i zemalja Evropske Unije.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu, u zakonskom roku, biti privedeni nadležnom tužilaštvu. Inače, reč je o rekordnoj zapleni u jednoj akciji, ne samo u Srbiji, već i u regionu.

„“Ozbiljnim i napornim radom pripadnika Uprave kriminalističe policije, narkotici su zaplenjeni u regionu između Novog Sada i Bačke Palanke, gde je i uhapšena kriminalna grupa koja je prevozila tu drogu“, rekao je Stefanović.

Ministar je precizirao da je više od 1.000 kilograma droge pronađeno u šupljinama i hangarima vozila i istakao da je ovo jedna od najvećih zaplena svih vremena i najveća pojedinačna zaplena narkotika u regionu.

Droga je, inače pronađena prilikom pretresa cisterne, koja se nalazila u magacinskom prostoru u mestu Obrovac nedaleko od Bačke Palanke, u posebno izrađenim bunkerima, gde je radi daljeg transporta trebalo da bude pretovarena u drugo teretno motorno vozilo.

Pročitaj nove informacije o slučaju:Sa lica mesta prepakivanja droge: Meštani o incidentu

 

Budite prvi obavešteni o vestima iz opštine Bačka Palanka!
                       Pratite nas i na Facebooku: BPvesti
                       Instagramu: backapalankadesavanja
                       Twiteru:       BPdesavanja

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here