Osumnjičenom za ubistvo majke u Bačkoj Palanci produžen pritvor

U kući je zatečen stravičan prizor

1333

Srđan P. (28) iz Bačke Palanke koji se sumnjiči za ubistvo majke Slavujke P. (54), ostaje iza rešetaka. Njemu je rešenjem vanpretresnog veća Višeg suda u Novom Sadu pritvor produžen do kraja avgusta.


Sumnja se da je on, u porodičnoj kući u Šumskoj ulici broj 34, u Bačkoj Palanci, 4. juna sekirom, na spavanju, usmrtio svoju pedesetčetvorogodišnju majku s kojom je živeo.

Stravičan zločin otkriven je kada je, prema nezvaničnim informacijama, Slavujkina ćerka, odnosno sestra osumnjičenog Srđana, koja živi i radi u Novom Sadu, došla u Bačku Palanku, jer joj se majka nije javljala na telefon. Prema rečima poznanika, njih dve su imale običaj da se svakodnevno čuju više puta, ali kada joj se majka kobnog dana majka nije javila shvatila je da se nešto čudno dešava.

– One su baš bile vezane i svakodnevno su se čule. Međutim, kada joj pokojna Slavojka nije odgovarala na poruku, ćerka je pozvala, ali je telefon bio nedostupan, što je bilo neobično. Tada je nesrećna devojka posumnjala da nešto nije u redu i došla je u Bačku Palanku, ali nije mogla da uđe u kuću jer je kapija bila zaključana – ispričao je za “Dnevnik” nakon zločina jedan poznanik.

Dok se kod komšija raspitivala za majku i brata, naišao je na biciklu i Srđan i otključao kapiju. Ubrzo je došla i policija koja je, prema rečima komšija, u dva navrata tog jutra dolazila do kuće u kojoj se desilo ubistvo.

U kući je zatečen stravičan prizor. Nesrećna žena je ležala u sobi na kreveti, zamotana u ćebe i imala je povrede glave oštrim predmetom, saznaje “Dnevnik”. Policija je pokušala da razgovara sa Srđanom koji se žalio da ga boli glava, pričao je nepovezano i pokušavo da se opravda čudnim i nerazgovetnim pričama.

Prema rečima “Dnevnikovog” izvora, nakon dva sata razgovora s policijom, on je označen kao osumnjičeni, a sekira, s kojom je najverovatnije počinjeno ubistvo, nađena je sakrivena u šupi pored kuće.

Prema nezvaničnim saznanjima, u porodici stradale Slavojke P. nikada nije bilo prijava za bilo kakvo nasilje, niti je Srđan imao bilo kakvih problema sa zakonom. Komšije kažu da nikada nisu čule povišen ton iz njihove kuće, niti se čula svađa.

– Bili su skladna porodica, nikada se nisu svađali, bar da smo mi čuli. Srđan je bio vezan za majku i često joj pomagao u bašti. Slabo se družio s vršnjacima, a u poslednje vreme smo ga slabo i viđali. Trenirao je neki sport, čini mi se da je boks u pitanju jer je u dvorištu imao džak na kojem je vežbao – ispričao je za “Dnevnik” jedan od žitelja Šumske ulice i dodao da je osumnjičeni Srđan bio dobar đak, koji je posle srednje škole upisao fakultet u Subotici, ali je ubrzo odustao i vratio se kući.

Šta se moglo desiti kobnog dana između majke i sina i šta je to dovelo do ove stravične porodične tragedije ni komšije ni poznanici nisu mogli da kažu.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here