Полицајци из СБПОК-а ухапшени јер су помогли дилерима

Полицајац вратио дилеру пола килограма марихуане

2538

Припадници Сектора унутрашње контроле МУП-а, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду, ухапсили су полицијске службенике СБПОК-а (Служба за борбу против организованог криминала) Н. У. (1984) и З. Ђ. (1979) због постојања основа сумње да су извршили кривично дело злоупотреба службеног положаја.


Они се терете да су, 16. децембра 2021. године, након претреса једног мушкарца и просторија које он користи, пронашли око пола килограма марихуане, коју су, без сачињавања службених аката и обавештавања надлежног тужиоца, вратили том мушкарцу и тиме му омогућили да избегне кривичну одговорност.

Такође, сумња се да је Н. У. од 23. фебруара до 25. марта ове године, утицао на друге полицијске службенике да не предузимају мере и радње из своје надлежности према још једном мушкарцу, иако је знао да се он бави продајом наркотика, како би избегао кривичну одговорност.

Осумњиченима Н. У. и З. Ђ. је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here