Policijskom inspektoru iz Novog Sada tri godine zatvora zbog mita

2999
Ilustracija: MUP Srbije

Suspendovani policijski inspektor Zoran D. (43) iz Novog Sada, koji je okrivljen da je primio mito, osuđen je pred Posebnim odeljenjem novosadskog Višeg suda na tri godine zatvora.

Takođe, izrečena mu je zabrana obavljanja sličnih poslova u istom periodu, piše „Dnevnik“. On je oslobođen plaćanja troškova postupka zbog trenutne porodične situacije.
Predsednica veća, sudija Ana Stamenić istakla je da je nedostojno da policijski službenik čini koruptivna dela umesto da štiti zakon i dodala da je pri odmeravanju kazne uzeta u obzir njegova porodična situacija.

Na ovu prvostepenu presudu mogu biti uložene žalbe.
Okrivljeni je u završnoj reči tvrdio da je žrtva nameštaljke kolega iz Unutrašnje kontrole i da je slučaj zbog kojeg je uhapšen vodilo Tužilaštvo, te da on nije imao ingerencije da odlučuje o tome da li će, i protiv koga, biti podnete krivične prijave. Dodao je da osobe koje je on ispitivao zbog prevara na kraju nisu ni procesuirane, a da pri tome ima dosta oštećenih koji su njihove žrtve.

Na poslednjem pretresu preslušavani su mnogobrojni audio-zapisi priskluškivanih telefonskih razgovora okrivljenog s osobom koja je bila osumnjičena za prevare.
Po navodima optužnice, on je od marta do septembra 2015. godine, zahtevao poklon za sebe da „ne uradi službenu radnju koju bi morao da uradi“. Stavlja mu se na teret da se oglušio o svoje poslovne obaveze i primio mito da ne bi podneo krivičnu prijavu protiv osumnjičene za prevare.

Možda će Vas zanimati:

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here