Потврђена пресуда српским држављанима за убиство на Закинтосу

4084

Петорица држављана Србије и једнан британски држављанин пореклом из БиХ, који су оптужени да су на смрт претукли америчког држављанина Бакарија Хендерсона на острву Закинтос у јулу 2017, проглашени су кривим на поновљеном суђењу на другостепеном суду у Патри, преноси грчки лист Екатимерини.


Петорица оптужених проглашена су кривим за наношење телесне повреде са смртним исходом са предоумишљајем, а један је проглашен кривим за смртну телесну повреду. Суд је једном окривљеном изрекао казну од десет година затвора, четворо окривљених на осам година и другом окривљеном пет година затвора.

Браниоци су рекли да су задовољни пресудом.

 

Христос Какламанис, адвокат који заступа Хендерсонову породицу, рекао је да ц́е породица „затражити, када то постане изводљиво, да Врховни суд поништи одлуку“.

До поновног суђења у другостепеном поступку дошло је пошто је тужилац уложио жалбу на прву пресуду коју је донео суд у Патрасу 2018.

Српски држављани су америчког туристу претукли на смрт на Закинтосу у јулу 2017. Напад је забележила сигурносна камера, а на снимку се види како 22-годишњег Хендерсона туче група младића испред једног бара.

Судило се деветорици оптужених нападача, а шесторица су проглашена кривим за смртоносни напад, али не и за убиство. Тужилац је тада тврдио да првобитни кривични третман случаја није био сразмеран тежини злочина и тражио је поновно суђење.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here