Preminuo glumac Feđa Stojanović

Tužna vest

825
Foto: Screenshot/Youtube ( Dobro Jutro - Jovana & Srđan)

Pozorišni, filmski i televizijski glumac Feđa Stojanović preminuo je posle duže bolesti u 74. godini u Beogradu, prenose mediji.


Diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 1973. godine u klasi profesora Milenka Maričića. Bio je stalni član Pozorišta Atelje 212 od 1973. godine. Radio je i kao profesor na Katedri za glumu na Akademiji umetnosti BK Univerziteta.

Odigrao je veliki broj uloga u Ateljeu 212, Zvezdara teatru, Jugoslovenskom dramskom pozorištu, Teatru Madlenianum, Malom pozorištu „Duško Radović“, pozorištu „Boško Buha“, kao i u mnogobrojnim televizijskim serijama i filmovima.

Feđa Stojanović dobitnik je priznanja „Strahinja Petrović“, nagrade „Tanhofer“ i Povelje za izuzetnu ulogu na Filmskim susretima u Nišu 2002. godine.

Prvi put na filmu pojavio se u „Višnji na Tašmajdanu“ (1968), a od tada u više od 70 filmova i TV serija. Široj publici najpoznatiji je po ulogama u filmovima „Kupi mi Eliota“ ( 1998), „TT sindrom“ (2002), „Mala noćna muzika“ (2002) i „Čarlston za Ognjenku“ (2008), kao i u serijama „Bolji život“, „Srećni ljudi“, „Porodično blago“, „Vojna akademija“, „Moj rođak sa sela“, „Montevideo, bog te video“, „Žigosani u reketu“ i „Istine i laži“, a svoju poslednju ulogu odigrao je u seriji „Kralj Aleksandar“.

Stojanović je radio kao profesor na katedri za glumu na Akademiji umetnosti BK univerziteta.

Reditelj Uroš Stojanović koji je preminuo 2017. godine bio je Feđin sin.

Vreme i mesto sahrane i komemoracije biće naknadno objavljeno.


Pogledaj: Slavko Maletin Vava: Napuštam „Bačku“

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here