Prevaranati iz Bačke Palanke ukrali Nišlijki 190 hiljada

Predstavljali se kao vidovnjaci.

6352

Oboleloj Nišlijki je pre tri dana grupa iz Vojvodine uz fizičku silu otela 190.000 dinara nadomak njene kuće u naselju Crvena zvezda u Nišu, tvrdi njen suprug D. A. (63).


Prema rečima supruga prevarene žene, ti ljudi su se predstavili kao vidovnjaci, koji skidaju čini bačene magije. Do sada je grupa prevaranata iz Bačke Palanke, koja čak ima i svog gurua sa umetničkim imenom, ovoj porodici, kako kaže, uzela oko 260.000 dinara.

– Supruga je već neko vreme na terapiji i hvata se za svaku slamčicu da bi se izlečila, tako da je na društvenoj mreži Jutjub videla tu grupu i kontaktirala sa administratorom. Počela je prepiska i uplaćivana je, parcijalno, neka svota novca nekoj ženi čije smo ime rekli u policiji. Kada su joj tražili više, moja žena je takva – bolesna, ona je podigla kredit, dvesta i nešto hiljada dinara. Oni su se javili i došli sa čovekom pre neko veče, nešto malo dalje od naše kuće. Rekli su joj da u kovertu s parama stavi svoju sliku i sliku porodice kako bi je, navodno, izlečili. Ona je sa 190.000 dinara izašla sama na ulicu, kada joj je jedan od njih rekao da moraju do kola da odu s parama da bi s novca skinuli čini – priča ovaj Nišlija.

On kaže da je u tom trenutku njegova supruga stisla novac, jer joj je nešto bilo sumnjivo.

– Došlo je do nepoverenja i ona je jednu malu plastičnu kovertu stisla, pitajući: „Gde su vam kola?“, a oni su odgovorili: „Tu su blizu, navigacijom smo došli i za pola sata vraćamo novac.“ Ona nije dala kovertu, ali je od jednog od njih dobila jak udarac u stomak, tako da ju je ispustila, a dok se povratila, oni su otišli u nepoznatom pravcu – priča D. A. i dodaje da je sve prijavljeno policiji, da su i on i supruga dali izjave, tako da očekuje da pravda bude zadovoljena.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here