Pronađene kutije sa filmovima nagih maloletnica iz Petnice

Više lica učestvovalo u zločinu

664
Foto: N1/Nova

U iznajmljenom stanu bivšeg radnika Istraživačke stanice Petnica, koji se sumnjiči za seksualno nasilje nad polaznicama te institucije, policija je pronašla kutije filmova sa fotografijama nagih maloletnica, saznaje portal Nova.rs.


Za slučaj pedofilije u „Petnici“ srpska javnost je saznala tek pre nekoliko dana, nakon što se nekoliko žrtava Branislava Savića (65) zvanog Savan osmelilo da progovori o seksualnom nasilju koje su tokom boravka u Istraživačkoj stanici godinama proživljavale.

Policija je nedavno upala u iznajmljeni stan osumnjičenog i tamo otkrila više kutija filmova sa fotografijama nagih maloletnica. Reč je o slikama koje datiraju još iz ranih 90-godina.

Kako nezvanično javljaju mediji, stan koji je Savić iznajmljivao direktno je povezan sa Istraživačkom stanicom Petnica.

– Takođe, u stanu su zaplenjeni i kompjuteri. Inkriminišući materijal poslat je na veštačenje, a sem Savića u ceo slučaj seksualnog nasilja involvirano je više osoba – kaže izvor portala Nova.

Iako se najpre smatralo da su svi dokazi uništeni, s obzirom na to da je nekadašnji direktor Petnice Majić za nedeljnik „Vreme“ izjavio da je uprava Petnice računar na kome su se nalazile golišave fotografije devojčica reformatirala, čime su uništeni svi dokazi, situacija se potpuno promenila nakon upada službenika MUP u iznajmljeni stan Savića.

Podsetimo, o seksualnom zlostavljanju u Petnici javnost je saznala nakon što su polaznice u razgovoru za nedeljnik „Vreme“ detaljno ispričale kroz šta su prošle. Napasnik, koga žrtve oslovljavaju sa S, terao je devojčice da se skidaju i fotografisao ih gole.

[rev_slider alias=“podunavlje-2-„][/rev_slider]

 

Kako je nedeljnik „Vreme“ objavio, sa nasilnikom S. je sporazumno raskinut radni odnos 2017. godine. Ipak, iako zvanično, od 2017. nema nikakve veze sa Istraživačkom stanicom Petnica, mejl prepiske u koje je „Vreme“ imalo uvid pokazuju da je aktivno učestvovao u izradi „Petničkih svezaka“.

Pet žrtava seksualnog nasilja, ekskluzivno su za nedeljnik Vreme, ispričale svoja traumatična iskustva, odnosno šta su doživele tokom boravka u Istraživačkoj stanici Petnica. Reč je o periodu od 2003. do 2014. godine.


Pročitaj: Pošta Srbije upozorava da kruži nova SMS prevara

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here