Srpski carinici jedva prebrojali novac: Pare u svakoj šupljini auta, zaplenjeno 552.805 evra

Vlasnik je prijavio da kod sebe ima 8 hiljada evra

2077
Foto: Uprava carine

Carinici su juče na graničnom prelazu Špiljani otkrili pokušaj krijumčarenja impresivne sume deviza, a nakon prebrojavanja novca utvrđeno je da se radi o 552.805 evra.


Prekršaj je otkriven na ulazu u Republiku Srbiju iz pravca Crne Gore u automobilu kojim je upravljao turski državljanin, a koji je u susretu sa carinicima prijavio da kod sebe ima svega 8 hiljada evra.

Ubrzo je otkriveno da su gotovo sve šupljine automobila ispunjene neprijavljenim novcem.

Velike zaplene i prethodnih dana

Carinici zaplenili skoro 1.000 boksova cigareta – Carinici su 21. maja na prelazu Vatin, u saradnji s policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja preko 900 boksova cigareta sakrivenih u fabričkoj šupljini poda prikolice kamiona. Cigarete su otkrivene u kamionu novopazarskih registarskih oznaka koji je prevozio giter-blokove ka Rumuniji.

Kada su istovarene palete sa građevinskim materijalom, nađeno je 925 bokseva cigareta „bond“ bez akciznih markica, koje su, kako je rekao vozač, 29-godišnji Novopazarac, plaćene oko 9.000 evra.

Protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak, a kako vrednost krijumčarenih cigareta prelazi trećinu vrednosti vozila, privemeno je zadržan i kamion.

Oops...
Slider with alias prvi_test_slajder not found.

 

Bebi kozmetika krijumčarena u mašinama za seno – Na ulazu graničnog prelaza Batrovci, carinici su 22. maja u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja luksuzne bebi kozmetike skrivene među polovnim mašinama za baliranje sena. Vrednost otkrivene krijumčarene bebi kozmetike procenjena je na preko 1,3 miliona dinara, saopšteno je iz Uprave carina.

Vozač kamiona u kome je otkrivena neprijavljena bebi kozmetika, 37-godišnji srpski državljanin, potvrdio je da je robu on lično sakrio među polovne mašine i u kabinu kamiona, pa je protiv njega pokrenut prekršajni postupak.

Prekršaj je otkriven u kamionu beogradskih registarskih oznaka koji je kao tovar prijavio šest upotrebljavanih mašina za baliranje sena, ali su carinici odlučili da ga detaljno pregledaju pa su među uredno prijavljenim poljoprivrednim mašinama zatekli mnoštvo kutija sa bebi kozmetikom.

U tovarnom delu kamiona, ali i u kabini na krevetu, nalazilo se ukupno 298 kutija ispunjenih krijumčarenim kozmetičkim proizvodima za decu.

Zaplenjena falsh garderoba i obuća iz Turske – Uprava carina saopštila je 20. maja da su Carinici pre tri dana na Terminalu Gradina otkrili prekršaj sa falsifikovanom garderobom i obućom ukupne vrednosti gotovo tri miliona dinara. Na ulazu u zemlju je za detaljnu kontrolu izdvojen novopazarski kamion, koji je prevozio tekstil iz Turske za uvoznika u Novom Pazaru.

 

Ispostavilo se da se u njemu ispod uredno prijavljenih navlaka za stolice, tekstilnog platna i konaca, nalazi i oko dve tone neprijavljene garderobe i obuće.

Carinici su prilikom pregleda u prednjem delu prikolice, ispod pakovanja sa prijavljenim tekstilom, pronašli i 46 džakova sa neprijavljenom robom.

Veći deo dečje, muške i ženske garderobe i obuće obeležen je oznakama poznatih robnih marki tako da će uvoznik osim zbog krijumčarenja odgovorati i zbog povrede prava intelektualne svojine pomenutih brendova.


Pogledaj: Carina Srbije: Šverc cigareta, droge, novca i robe na najočiglednijim i najčudnijim mestima

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here