Tražio razgovor sa gradonačelnikom, pa pokušao da zapali Gradsku kuću (VIDEO)

412
foto: Tanjug/ Sanja Eker

Muškarac srednjih godina bacio je molotovljev koktel na Gradsku kuću u Novom Sadu, pošto ga nije primio gradonačelnik. Novosadska policija uhapsila je M. S. (1988) zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo nasilničko ponašanje.

“Muškarac je najpre ušao u Gradsku kuću i od portira tražio da ga primi gradonačelnik. Portiri su mu objasnili da gradonačelnik nije tu. On je izašao i potom bacio molotovljev koktel na jedan od prozora Gradske kuće”, rekli su Tanjugu u kabinetu gradonačelnika Novog Sada.

 

Policija je odmah reagovala po dojavi koju su primili i privela muškarca.

Kako je Tanjugu rečeno u novosadskoj policiji, priveden je muškarac rođen 1988. godine,

“Pričinjena je manja materijalna šteta, niko nije povređen”, kažu u kabinetu.
Očevici izgredništva u centru Novog Sada Isidora K. i Jelena T. kažu u izjavi za Tanjug da je ceo događaj izgledao netipično, te da prolaznici koji su se u tim trenutku zatekli ispred Gradske kuće nisu ni shvatili odmah šta se dešava.

“Prilazile smo spomeniku na Trgu slobode, kad smo videle plamičak vatre ispred prozora Gradske kuće. U prvi mah sam pomislila da je sveća. Kad sam prišla, muškarac srednjih godina je stajao na stubiću ispred Gradske kuće. Pitala sam šta se dešava, on mi je odgovorio – dešava se šta se dešava, ako ti se ne sviđa, ti ugasi”, kaže Isidora K.

Taj muškarac, kaže ona, apsolutno nije izgledao kao neko ko je upravo pokušao da zapali Gradsku kuću.

Oops...
Slider with alias prvi_test_slajder not found.

 

“U tom trenutku je naišao jedan momak, kome sam pokazala plamen u prozoru, on je polio plamen flašicom vode koju je nosio, pa sam mu ja dobacila i moju flašicu vode”, kaže Isidora.

Njena drugarica Jelena T. objašnjava da je cela situacija izgledala atipično, te da u prvi mah nije ni uspela da zaključi da je neko nekoliko trenutaka pre toga bacio molotovljev koktel na Gradsku kuću.

“Videli smo da je malo oštećen prozor i malo fasade ispod njega. Policija je odmah došla i videli smo kako ga odvode”, kaže Jelena T.

Novosadska policija uhapsila je M. S. (1988) zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo nasilničko ponašanje.

Kako je saopštila novosadska policija, sumnja se da je bacio flašu sa zapaljivom tečnošću na prozore Gradske kuće.
Niko nije povređen, a pričinjena je materijalna šteta.

Kako dodaju iz policije, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i biće priveden uz krivičnu prijavu osnovnom javnom tužiocu u Novom Sadu.


Možda će Vas zanimati: M. P. (53) iz Obrovca i M. Đ. (73) iz Tovariševa oslobođeni za zloupotrebu kartica zbog zastare

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here