Tri mala bela sanduka pokopana u istoj grobnici, za žrtvama požara i nebo plakalo

Vajska zavijena u crno

3679

Kada je tužna povorka sa telima Nikoline (4), Nikole (2) i osmomesečne Isidore, krenula ispred kapele na seoskom groblju, prolomio se pljusak. Niko u tužnoj koloni nije mogao da zaustavi suze


VAJSKA: Sivi oblaci prekrili su u utorak po podne nebo iznad Vajske, a kada je tužna povorka sa tri mala bela sanduka, sa telima Nikoline (4), Nikole (2) i osmomesečne Isidore, krenula ispred kapele na seoskom groblju, prolomio se pljusak. Nezaustavljivo je kiša kvasila lica i mešala se sa suzama ucveljenih roditelja, majke Marije Stefanović, oca Zorana Ramadana, rodbine, prijatelja i komšija koji su došli da na večni počinak isprate mališane stradale u požaru.

Pogledaj: Nezapamćena tragedija u Vajskoj, troje dece stradalo u požaru

Tugu i suze zbog velike tragedije, dosad nezapamćene u ovom kraju, niko nije mogao da sakrije. Plakalo je i mlado i staro, proklinjući zlu sudbinu i nesreću koja je u trenu iz roditeljskog zagrljaja zauvek otrgla njihova čeda.

Iznemogli od bola, majka Marija i otac Zoran, pogleda prikovanog za raku sa tri mala bela sanduka, tužnim jecajima su se zauvek oprostili od svojih mališana koje nisu uspeli da spasu iz plamene buktinje, u koju se za čas pretvorio njihov podstanarski dom.

Pogledaj: Tragedija u Vajskoj, danas dan žalosti u opštini Bač (VIDEO)

Pogledaj: Vatrogasci demantuju da su kasnili na gašenje požara u Vajskoj

Troje malih Ramadanovih, nastradali su zajedno, u trenu, a zajedno i počivaju u istoj grobnici na seoskom groblju u Vajskoj. U raku je najpre spušten beli kovčeg sa telom najstarije Nikoline, zatim Nikolin, a u sredini između njih, večno će počivati Isidora, njihova najmlađa sestra.

Opraštajući se poslednji put od najmlađih sugrađana, nad rakom sa tri mala bela sanduka, Žika Petković, meštanin je podsetio da su Nikolina, Nikola i Isidora stradali u trenu u strahovitom požaru.

Pogledaj: Pronađena tela još dvoje dece stradalih u Vajskoj

„Detinjstvo im je prekinula vatrena neman, protiv koje niko nije mogao da se izbori“- kazao je Petković. Ucveljenim roditeljima jedino preostaje da tuguju za njima, a bol za izgubljenom decom, svakim danom će biti sve veća.

Vajska, kazao je Petković, ne pamti ovakvu tragediju, i nema meštanina koji nije zaplakao zbog strašne sudbine koja je zadesila troje mališana.

MALIŠANI SE UGUŠILI

Troje mališana je umrlo zbog trovanja ugljen-monoksidom, pokazali su rezultati obdukcije urađene u Institutu za sudsku medicinu u Novom Sadu.

Pogledaj: Za roditelje iz Vajske nema utehe

Tačan uzrok požara u kući sa brojem 25 u Štrosmajerovoj ulici u Vajskoj tek treba da utvrde veštaci Nacionalnog kriminalističkog centra, odeljenja u Novom Sadu i Beogradu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here