Tužilac iz Bačke Palanke: Tražio sam izuzeće, ali ne zbog pritisaka

3277

BAČKA PALANKA: Osnovni javni tužilac u Bačkoj Palanci Milan Knežević odbacio je danas tvrdnje Policijskog sindikata Srbije da je na njega vršen bilo kakav pritisak prilikom postupanja u slučaju suspendovanog policajaca Dalibora Karanovića iz Bačke Palanke, koji se sumnjiči za krivično delo zlostavljanje i mučenje.

Kako ne bi došlo do sumnje u nepristrasnost i objektivnost rada Osnovnog javnog tužilaštva u Bačkoj Palanci, s obzirom na to da je osumnjičeni policajac koji svakodnevno sarađuje sa nosiocima javnotužilačke funkcije u Osnovnom javnom tužilaštvu u Bačkoj Palanci, Knežević je zatražio da se izvrši prenos mesne nadležnosti tužilaštva.

„Tražio sam da se primeni institut supustitucije – prenos mesne nadležnosti, iz razloga koji su predviđeni članom 20 Zakona o javnom tužilaštvu, a kojim nije određeno ograničenje u kojoj fazi postupka je moguće zatražiti istu, odnosno nisam tražio svoje izuzeće u postupku protiv osumnjičenog Karanović Dalibora u smislu člana 42 ZKP-a“, naveo je Knežević u pisanoj izjavi za medije.

To znači da je tužilac predložio višim instancama tužilaštva da odrede neko drugo osnovno tužilaštvo koje će preuzeti postupak protiv Karanovića, kako bi se sprečile sve sumnje u objektivnost tužilačkog rada.

Knežević je reagovao Povodom izjave predstavnika policijskog sindikata Srbije, Veljka Mijailovića koja je danas objavljena na interent portalu „N1″, pod naslovom „Ne politizovati slučaj suspendovanog policajaca“.

U toj izjavi Mijailović je naveo da „Ovde je vršen pritisak na Osnovnog javnog tužioca od strane Višeg javnog tužioca pa su menjane izjave tužioca – ima dela – nema dela samo da bi se Karanoviću sastavila neka krivična prijava i on udaljen s posla“.

Karanović je navodno suspendovan zbog privođenja Nemanje Jovanovića u noći između 10. i 11. novembra 2016, nakon reagovanja Unutrašnje kontrole MUP-a.

Nemanja je sin Zvezdana Jovanovića, osuđenog za ubistvo premijera Zorana Đinđića na 40 godina zatvora i kaznu služi u požarevačkom zatvoru.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here