U istom danu u 12 gradova istovremeno uhapšene 93 osobe! (VIDEO)

Uhapšen je i Bačkopalančan S. N. rukovodioc Policijske stanice Bač

4428

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su u više odvojenih akcija na suzbijanju kriminala i korupcije na teritoriji Republike Srbije uhapsili 93 osobe, dok su protiv još 38 lica podnete krivične prijave u redovnom postupku.

Osumnjičenima koji su uhapšeni na teritoriji policijskih uprava Beograd, Novi Sad, Subotica, Pančevo, Kikinda, Jagodina, Zaječar, Kraljevo, Kruševac, Niš, Leskovac i Vranje na teret se, između ostalog, stavljaju dela korupcije i privrednog kriminala poput poreske utaje, primanja i davanja mita zloupotrebe službenog položaja, pronevere, ali i dela opšteg kriminala poput – neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, iznuda, razbojništvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i ugrožavanje sigurnosti.

U okviru suzbijanje korupcije i privrednog kriminala uhapšeno je 37 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su u periodu od 2009. godine do danas izvršili više krivičnih dela kojima su pričinili štetu budžetima Republike Srbije, AP Vojvodine, više lokalnih samouprava i drugim privrednim subjektima i fizičkim licima u ukupnom iznosu od 8.350.106 evra.

Među uhapšenima su i šest policijskih službenika, uključujući i rukovodioce PS Bač i PI Kanjiža, zatim bivši rukovodilac opštine Trstenik, inspektor Ministarstva za zaštitu životne sredine, zaposleni u Ministarstvu pravde, zaposleni u gradski upravama u Vranju i Nišu, zaposleni u poreskim upravama u Zaječaru i Leskovcu, kao i više odgovornih lica u HIP Azotari u Pančevu i zaposleni u EDB Niš.

U oblasti borbe protiv opšteg kriminala i krijumčarenja narkotika ukupno je uhapšeno 56 osoba i tom prilikom je zaplenjeno 3,3 kg marihuane, 170 grama heroina, 53 grama kokaina, 280 grama amfetamina, kao i 17 komada ekstazija. Takođe, oduzeto je i 510 grama smeše koja se koristi za uvećanje količine narkotika i osam digitalnih vagica.

Policija je takođe oduzela i pet pištolja, jednu automatsku i dve lovačke puške od kojih jedna sa optikom, 1.582 komada municije različitog kalibra, jednu eksplozivnu napravu sa oko 60 grama plastičnog eksploziva i jednu tromblonsku minu.

Od osumnjičenih je oduzeto i osam vozila, jedan motor, torba sa alatom i sofisticiranim uređajem za obijanje vozila, 16 mobilnih telefona i određena količina kompjuterske opreme.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu uhapsili su M. Đ. odgovorno lice „HIP Azotara“ DOO Pančevo, P. Đ. bivše odgovorno lice ovog preduzeća i N. P. bivše odgovorno lice Službe održavanja „HIP Azotara“, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati.

U Subotici u saradnji sa Poreskom policijom, uhapsili su M. V. odgovorno lice preduzeća DOO „Agro tehnolodži“, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio više krivičnih dela poreske utaje, u saizvršilaštvu i uz pomaganje 11 osoba, protiv kojih je podneta krivična prijava u redovnom postupku.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su S. B. i M. O, odgovorna lica PD „S.A.B. Estetik“, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo prevara u saizvršilaštvu.

U Nišu su uhapšene radnice Službe za katastar nepokretnosti u Nišu S. P, P. D. i M. J, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici uhapsili su P. M. i J. Ć, odgovorna lica preduzeća DOO “Kompani SU Azotara“, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru uhapsili su D. K, odgovorno lice Poreske uprave u Zaječaru, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

U Kragujevcu su u zajedničkoj akciji sa policijskim službenicima u Smederevu uhapsili A. M, inspektora za zaštitu životne sredine i D. U. odgovorno lice preduzeća “Eko servis sistem“, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja.

U Vranjuje uhapšen S. M, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Jagodini uhapsili su S. J, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično zloupotreba službenog položaja.

Uhapšen je rukovodioc Policijske ispostave Kanjiža M. K. i zaposlenog na upravnim poslovima Ž. B, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo primanje mita, kao i F. P. i A. Ć, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo davanje mita.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova – Sektora unutrašnje kontrole uhapsili su S. N. rukovodioca Policijske stanice Bač, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja i N. J. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo falsifikovanje službene isprave.

Uhapsili su policijske službenike Policijske stanice Stari grad, Policijske uprave za grad Beograd, N. I, D. N. i Ž. D, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo iznuda u pokušaju.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kruševcu uhapsili su J. J. iz Trstenika, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

U Nišu su uhapsili su M. P, odgovorno lice službe za prijem i kontrolu mernih mesta u Elektrodistribuciji Niš i radnika A. T, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here