U kanalu kod Vrbasa utopio se ribočuvar-volonter

712
Izvor: 021.rs

U noći između srede i četvrtka u selu Kucura kod Vrbasa, prilikom prevrtanja čamca na kanalu Dunav-Tisa-Dunav, došlo je do utapanja jedne muške osobe.


Kako saznaje Radio 021, u pitanju je dugogodišnji ribočuvar-volonter JVP „Vode Vojvodine“.

Iz JVP „Vode Vojvodine“ navode da je pokojni I. M. gotovo 20 godina radio kao dobrovoljac, pomagavši Ribočuvarskoj službi ovog preduzeća u borbi sa ribokradicama.

Prema nezvaničnim saznanjima, preminuli je bio u čamcu zajedno sa još jednom osobom. I. M. i još jedan ribočuvar-volonter su otkrili mrežu ribokradica, pokušavši da je utovare u čamac u kojem su se nalazili. Plovilo je tada krenulo da tone, a ribočuvari-volonteri su iskočili iz plovila. I. M. nije isplivao, dok je drugi ribočuvar-volonter doplivao do obale, piše 021.rs.

„Vode vojvodine“ ističu da im je ovaj događaj teško pao, a da će istraga pokazati kako je do tragedije došlo. Oni iskazuju iskreno saučešće porodici preminulog.

Kako dodaju u preduzeću, ribočuvari-volonteri nemaju nadležnosti i ingerencije da deluju konkretno u borbi protiv ribokradica. Njihova uloga je, budući da često borave na terenu, da ukoliko posumnjaju na krivolov, o uočenim nepravilnostima obaveste Ribočuvarsku službu „Vode Vojvodine“, koja jedina ima ingerencije da deluje na terenu, prenosi Radio 021.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here