У Змајеву унук осумњичен да је секиром искасапио деду и његову сестру

655
Фото: Dnevnik.rs

Тела Драган Манојловића (74) и и његове сестре Зоре Дакић (83) пронађена су у уторак увече, сат времена пре поноћи у породичној кући у Змајеву, а сумња се да је реч о двоструком убиству.


Према незваничним сазнањима, за убиство Драгана и његове сестре од ујака сумњичи се унук убијеног човека М. П. Оперативци из Врбаса и Новог Сада су у среду обавили разговор с девојком осумњићеног.

Према још увек незваничним информацијама, сумња се да су тела пронађена када су рођаци пријавили да им се не јављају, последња два дана. Полиција је у уторак око 23 сата у кући пронашла два тела, а били су и видљиви трагови крви.

Ћерка убијеног је, како сазнајемо, позвала полицију, јер јој се отац целог дана није јављао на телефон, а полиција, када је дошла, затекла је два беживотна тела с видљивим повредама.

Сумња се да су несрећни људи убијени јер је су на њиховим тела биле видљиве повреде, које су највероватније нанете оштрим предметом.

Како “Дневник” сазнаје, на телима настрадалих су трагови повреда насталих од секире.

Кућа у којој су у којој су пронађени је испретурана и незванично, реч је о тешком убиству хладним оружјем.

Екипа “Дневника” упутила се до куће у Улици Радоја Домановића 20, у Змајеву, где су убијени Драган Манојловић и његова сестра Зора Дакић. Осим бројних теретних камиона који су тутњали уском сокаком, пошто се прекопута њихове куће налазе силоси, улица је била потпуно пуста, као и дворишта комшија. У Драгановом дворишту је био паркиран аутомобил и трактор, а осим разбијеног стакла на вратима дома и обавештења полиције да зе забрањен прилаз ништа није указивало да се ту догодило двоструко убиство.

Драганов зет је, за „Дневник“, потврдио да и даље не може да ступи у контакт са својим сином, односно Драгановим унуком који је у међувремену осумњичен за овај злочин и за ким полиција трага.

– Не могу да поверујем у то, Марко није такав. Марко живи са девојком у другој кући. Нисам га видео од прекјуче. Не јавља се на телефон. Не могу да ступим у контакт са њим – каже отац и додаје да је у кући и даље Маркова девојка, али не и он.

Драгану из куће нестало 20.000 евра?

– Пре пар месеци деда Драгану је нестало из куће 20.000 евра, сазнаје се незванично. Одмах је посумњао на тог унука. Ушао је у расправу са њим. Чак је поднео и кривичну пријаву против њега. Након невиђеног масакра за који је осумњичен да га је починио највероватније је пре два дана и побегао. Његов мобилни телефон је искључен – каже извор близак истрази.

Већина грађана с којима смо разговарали, нису чули за двоструко убиство које се догодило под окриљем ноћи у њиховом селу. Како су нам казали Драган је наводно био имућан и бавио се пољопривредом. Комшије кажу да немају навику да капије и куће закључавају, јер се сви познају али да се после овог, незапамћеног злочина у Змајеву, брину за своју безбедност и да већ увелико размишљају на који начин да се заштите. Наша екипа успела је да поразговара с првим комшијом Драгана Манојловића.

– Змајевчани не памте овакав злочин. Нисмо ни чули ни видели ништа – казао је комшија који живи у кући поред убијеног ког је описао као “обичног човека”. – Око поноћи је супруга изашла да закључа капију када је приметила да су испред куће кола хитне помоћи и полицијски аутомобили. Прво смо мислили да је комшији Драгану позлило, пошто га здравље није најбоље служило и био је и шлогиран. Међутим, убрзо смо сазнали за језиви злочин и остали смо у шоку, посебно јер се прича да је његова сестра Зора имала повреде на глави. Не знам шта да кажем. У комшилуку имамо много деце, па су родитељи мало узнемирени и брину за безбедност.

На умрлици која је окачена на капији пише да је Манојловић преминуо у уторак, 5. јула, у седамдесетпетој години, а да ће сахрана бити данас (8. јула) у 16 часова на Православном гробљу у Змајеву.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here