Uhapšena pevačica Romana: Pljačkala bankomate u Australiji

928
Foto: Grand TV

Dvoje srpskih turista uhapšeno je u Australiji zbog korišćenja sofisticiranog sistema kojim su snimali kako ljudi koriste bankomate, a zatim kopirali podatke i bankovne kartice i oni su osuđeni na 14 i 12 meseci zatvora.


Pevačica Romana P. (45) i agent za prodaju nekretnina Filip M. (40) sumnjiče se da su tokom marta i aprila postavili uređaje za snimanje na tri bankomata u Brizbejnu, prenosi australijski portal „9 njuz“.

Oni su u Australiji boravili kao turisti, gde su zapali u probleme sa novcem, pre nego što su smislili plan kako da „napune svoje novčanike“, izjavio je sudija Okružnog suda u Brizbejnu Pol Smit.

Oni su na taj način prikupili bankovne podatke 35 osoba, prenosi Tanjug.

Oops...
Slider with alias prvi_test_slajder not found.

 

Filip M. je priznao krivicu za 18 tačaka optužnice, Romana P. za 16 i oni će, pored toga što će morati da vrate novac, morati u zatvor — Filip M. 14 meseci, Romana P. 12. meseci, odnosno, biće puštena uslovno posle tri meseca.

Policija je, nakon što je tehničar pronašao nelegalne uređaje na bankomatu, pretresom stana u Spring Hilu, gde su njih dvoje odseli, pronašla obeležene novčanice u vrednosti 23.500 australijskih dolara, uređaje za snimanje kartica, kartice za skladištenje podataka, na kojima su pronađeni snimci kupaca na bankomatima, lični bankarski podaci klijenata u bankama i alatke za instaliranje dodatnih uređaja.

Policajci su otkrili da je Filip M. najpre izviđao bankomat, da bi se dva dana kasnije vratio i sa hirurškom maskom postavio uređaje.

Sudija Smit je ocenio da je ceo postupak bio veoma sofisticirano osmišljen i da je ceo sistem omogućio Filipu M. i Romani P. da nezakonito snimaju ljude koji koriste bankomate.

Oni su na presude podneli žalbe, ali su one odbijene.


Pogledaj: Rasvetljeno ubistvo u Bačkom Petrovcu nakon čitave decenije: Tukli i zapalili starca

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here