Ухапшене три особе из Новог Сада јер су оштетиле „Србијагас“

Оштетили ЈП "Србијагас" за 22.797.600 динара.

1690
Фото: MUP Srbije

Припадници Одељења за борбу против корупције Управе криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу, ухапсили су Ј.М. (1968), П.Б. (1959) и В.Б. (1985) из Новог Сада, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица и на тај начин оштетили ЈП „Србијагас“ за 22.797.600 динара.


Осумњичена Ј.М. се терети да је, као одговорно лице у „Србијагасу“, сачинила записник о радовима који су наводно неопходни за комплетно реновирање пословног објекта овог јавног предузећа.

На основу тог записника, закључен је анекс уговора између „Србијагаса“ и новосадске грађевинске фирме о изради нове фасаде, који је потписао В.Б. као одговорно лице грађевинске фирме, а по налогу П.Б. из истог предузећа, који је договорио фиктивни посао, иако је већ 2019. године урађен и плаћен.

На тај начин, В.Б. и П.Б. су два пута наплатили исти посао и за своје предузеће прибавили противправну имовинску корист у износу од 22.797.600 динара.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Нишу.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here