Ухапшене три особе јер су оштетиле робне резерве за 300 милона динара

1365
Фото: MUP Srbije

БЕОГРАД – Припадници Министарства унутрашњих послова, УКП, Службе за сузбијање криминала и полицијских управа у Шапцу и Сремској Митровицу, а по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду, у предмету контроле складиштара који лагерују робу Републичких робних резерви, ухапсили су три особе због постојања основа сумње да су извршиле кривично дело злоупотреба поверења у обављању привредне делатности и на тај начин оштетиле Републичку дирекцију за робне резерве за око 304.465.000 динара, наводи се у саопштењу.


Ухапшени су А. Б. (1968), одговорно лице једне самосталне занатске радње из околине Шапца, С. Ђ. (1972), одговорно лице у ПД „Млин Ђорђић“ из околине Богатића, и Ж. Ш. (1962), одговорно лице млина „Шкрбић“ из околине Сремске Митровице.

А. Б. је, како се сумња, током ове године, отуђио меркантилну пшеницу и брашно, у власништву Републичке дирекције за робне резерве, који су му били поверени на складиштење и чување и на тај начин оштетио Републичку дирекцију за робне резерве за 80.150.992 динара, док је исти износ присвојио за себе.

С. Ђ. и Ж. Ш. терете се да су, у истом периоду, на сличан начин, оштетили Републичку дирекцију за робне резерве за 184.416.058, односно за 39.898.590 динара.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву, наводи се у саопштењу.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here