Ukradena humanitarna kutija za šestomesečnog Boška Gugletu

Pogledajte kako je provalnik ukrao kutiju

722

Kutija za prikupljanje pomoći šestomesečnom Novosađaninu Bošku Gugleti ukradena je iz jednog kafića na Labudovom brdu u Beogradu.


Na ovogodšnjem Dunavskom balu u Bačkoj Palanci, sakupljala se novčana pomoć za Boška, a prema rečima organizatora humanitarne akcije, za tri dana prikupljeno je oko 30.000 dinara.

Naime, Boško boluje od spinalne mišićne atrofije (SMA), te je za njegovo lečenje najskupljim lekom na svetu – Zolgensmom potrebno 2,5 miliona evra.

Lečenje malog Boška dogovoreno je u Mađarskoj, ali jedina prepreka koja postoji jeste upravo novac.

Kako za 021.rs potvrđuje prijatelj Boškovih roditelja i jedan od organizatora humanitarnih akcija za prikupljanje novca Čedomir Mijajlović, trenutno je za lečenje mališana prikupljeno oko 700.000 evra.

– Trenutno je prikupljeno nešto više od četvrtine novca, akcija traje i dalje i hvala svima koji su se u istu uključili. Apelujemo i na druge da daju svoj doprinos jer je Bošku novac potreban što pre – poručuje Mijajlović.

On dodaje da to što je kutija nestala nije prvi put da se dešava krađa novca namenjenog za lečenje dece. Boškova borba i dalje traje, a pravi pokazatelj toga je i to što je pre dva dana po drugi put u toku trajanja bolesti skinut sa respiratora. Roditelji šestomesečnog Novosađanina poručuju da je oporavak mnogo spor jer su njegova pluća puna sekreta a ne može da se nakašlje.

Snimak krađe pogledajte OVDE.

– Ne može ni da se pomera što dodatno doprinosi lepljenju sekreta za pluća. On ne može mnogo toga, ali zato mi možemo umesto njega – smatraju Boškovi roditelji.

U same akcije koje za cilj imaju prikupljanje novca za malog Novosađanina uključile su se mnoge poznate ličnosti, kafići, prodavnice, restorani, organizovani su humanitarni bazari na više različitih lokacija, a akcije prikupljanja pomoći su i dalje u toku.

U njih se uključuju i kozmetički saloni koji daju popust svojim klijentima, te prihod doniraju upravo za lečenje šestomesečnog B

[rev_slider alias=“euro-af-salon-namestaja“][/rev_slider]

 

Genska terapija lekom Zolgensma je najskuplja terapija na svetu, novac se prikuplja konstantno, ali to nije dovoljno brzo kako bi ova beba bila bezbrižna, a ukoliko što njegovo lečenje pomenutim lekom ne bude što pre, očekuje se da će se njegovo stanje samo pogoršavati, do smrti.

Boško trenutno prima lek Spinrazu koji je dostupan u Srbiji, a koji usporava progresiju njegove bolesti i održava ga u životu, te kupuje vreme njegovim najbližima kako bi stigli do krajnjeg cilja.


Pomozite Bošku da se izleči slanjem SMS poruke sadržaja 1032 na broj 3030.
Uplatom na dinarski račun: 160-6000001037970-33
Uplatom na devizni račun: 160600000103802950
IBAN: RS35160600000103802950
SWIFT/BIC: DBDBRSBG
Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj
Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal
Skeniranjem NBS IPS QR kod-a na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here