Ukradena kutija sa novcem za lečenje male Lenke Žutković

Pogledajte kako možete pomoći Lenki

1433
Foto: Budi human

BAČKA PALANKA: U subotu (20.03.) u supermarketu „Idea“ na adresi Trg bratstva i jedinstva br. 6 neko je otuđio humanitarnu kutiju sa novcem koji se skupljao za malu bačkopalančanku Lenku Žutković.


Mi smo razgovarali sa tetkom male Lenke, Svetlanom Grubanov koja nam je iznela detalje ovog ružnog događaja:

„Kutija je postavljena 18.10.2020. godine. Kutija do sada nije pražnjena. Obilazila sam ovu lokaciju povremeno i planirala sam da je ispraznim ove nedelje pred Lenkin polazak u Ameriku. Kutija je ukradena u subotu uveče. U Idei postoje i snimci sa kamera, a radnici su primetili da kutije nema u ponedeljak i prijavili policiji. Koliko znam radi se o maloletnim licima koja su već odavno poznata policiji. Pretpostavljam da je u kutiji sigurno bilo više od 30 hiljada dinara, s obzirom da je do sada nisam praznila. Zgrožena sam i užasnuta da je nekom palo na pamet da uradi tako nešto.“ – rekla je za naš portal Svetlana.

Lenka Žutković je bila potpuno zdravo dete do februara 2020. godine kada se prehladila i dobila laringitis. Primljena je u dečiju bolnicu u Novom Sadu gde joj se stanje pogoršava i prestaje da diše. Reanimacijom je preživela, ali je ostalo veliko oštećenje mozga usled hipoksije. Lenka ne vidi, ne hoda, ne sedi i ne govori.

[rev_slider alias=“zivinastija“][/rev_slider]

 

Da bi Lenki poboljšali kvalitet života potrebna joj je novčana pomoć koja bi joj omogućila intenzivne fizikalne tretmane, rad sa logopedom i defektologom, tretmane u hiperbaričnoj komori koji joj izuzetno prijaju i pomažu, kupovinu lasera koji bi joj bio od velikog značaja. Uz to nepohodna su sredstva za hidro i hipo terapije, ortopedska pomagala, kupovinu suplemenata, kao i za odlazak u Ameriku na neurointenzivne terapije laserom, MNRT i druge metode, kao i za putne i troškove smeštaja.

Polje traumatične povrede mozga koju je Lenka doživela dobro je istraženo u Americi i doktori su spremni na rad sa njom. Zato Lenka na svakih šest meseci treba da boravi u Americi na intezivnim terapijama.

Lenki Žutković možete pomoći na sledeći način:

 Upišimo 880 i pošaljimo SMS na 3030

 Upišimo human880 i pošaljimo SMS na 455

 160-6000000766381-97

 160600000076626654
IBAN: RS35160600000076626654
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

 E-doniraj

 PayPal

 IPS QR kod

Pogledaj: Slikovnica „Važno pitanje“ kao pomoć za Lenku Žutković (VIDEO)

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here