Vatrogasci demantuju da su kasnili na gašenje požara u Vajskoj

U požaru u porodičnoj kući u selu Vajska stradalo je troje dece uzrasta od jedne do četiri godine.

5771

Sektor za vanredne situacije MUP-a demantuje navode u pojedinim medijima da se kasnilo sa intervencijom u jučerašnjem požaru u Vajskoj, u kojem je troje dece poginulo.


 

Pročitaj više: Nezapamćena tragedija u Vajskoj, troje dece stradalo u požaru

MUP navodi da je informacija da su vatrogasci stigli sa zakašnjenjem „apsolutno netačna“.
„Po dojavi o požaru koja je primljena u 08.36 časova, na lice mesta odmah je upućeno jedno vozilo sa vatrogascima-spasiocima iz Vatrogasno-spasilačke jedinice Bač, koja je udaljena od sela Vajska 17 kilometara. Vreme dolaska pripadnika VSJ Bač na mesto događaja je u 08.55 časova, što je snimljeno u operativnom centru u Novom Sadu i lako se može proveriti“, rekao je Predrag Marić, pomoćnik ministra i načelnik Sektora za vanredne situacije.
Sektor navodi da poseduje tonske zapise o svemu navedenom.
„Takođe, povučena je i pasivna smena Vatrogasno-spasilačke jedinice Bač koja je stigla na mesto događaja u 09.05 časova, a potom je stigla i područna VSJ Bačka Palanka u 09.45 časova“, rekao je Marić.
Meštani su izjavili za B92 da su vatrogasci stigli čak 45 minuta nakon poziva.
Na gašenju požara, u kojem je gorela porodična kuća površine oko 140 kvadrata i koji je u potpunosti ugašen u 14.10 časova, učestvovalo je ukupno pet vozila sa sedmoricom vatrogasaca-spasilaca.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here