Vatrogasci ugasili požar kod baka Dare (66), a onda je policija Daru uhapsila

3378

Vatrogasci kojima je bio prijavljen požar na jednom imanju u selu Urovica kod Negotina, bili su zaprepašćeni kada su, nakon što su ugasili vatru, shvatili da su zapravo ugasili požar u laboratoriji za proizvodnju marihuane.

U spaljenoj laboratoriji otkriveno je 200 saksija „trave“ i zaplenjeno više od tri kilograma marihuane, a vlasnica imanja Dara T. (66) je, uz prijavu zbog neovlašćenog držanja i stavljanja u promet opojnih droga, zaradila i prijavu zbog nuđenja mita, jer je pokušala da podmiti vatrogasce da je ne odaju.

– Vatrogascima u Negotinu je javljeno da je izbio požar na pomoćnoj kući u jednom domaćinstvu u selu Urovica – kaže izvor blizak istrazi.

– Međutim, kada su vatrogasci obuzdali požar, u kući u kojoj su gasili vatru zatekli su 200 saksija marihuana, sistem za ventilaciju, lampe, klima uređaje, kalorifere… Sve u svemu, sasvim slučajno smo otkrili kompletnu laboratoriju za uzgoj marihuana u veštačkim uslovima.

Videvši da je uhvaćena na delu, Dara T. je vatrogascima ponudila novac da odu sa imanja i ne prijave je policiji.

– Međutim, vatrogasci su odmah obavestili kolege iz opšteg kriminaliteta, koji su ubrzo stigli na lice mesta – kaže naš sagovornik.

– Jedan vatrogasac, koji je učestvovao u gašenju požara, nam je doslovno kazao: „Aman, pa mi smo gasili vatru u laboratoriji za proizvodnju marihuane“.

Dari T. su podnete prijave zbog stavljanja u promet opojnih droga i nuđenja mita, nakon čega joj je određeno zadržavanje do 48 sati.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here